Plastikproppen

Denne prop type vinder efterhånden større indpas hos vin producenterne. Dette skyldes at den er væsentlig billigere end den traditionelle korkprop. Endvidere smuldrer den ikke som en korkprop. Den slutter også bedre til end en korkprop og afgiver ikke smag.

Da plastikproppen slutter tættere til end kork proppen, så oxiderer vinen ikke ligeså godt som under en korkprop. Derfor mener vineksperter også at den er bedst egent til vine der skal drikkes her og nu. Men producenterne af de dyrere vine har siden 1990′erne eksperimenteret med at bruge plastiskpropper. De lagrer vinene den normale periode, og tester den så op mod samme vin med korkpropper, for at teste om ældnings processen er forandret. Og det er i disse år, at testen føres ud i livet. Hvis det stadig giver den samme store smag, som på kork, så kommer vi nok til at se endnu mere til plastikproppen end før.

Problemet med plastiskproppen er, at den nogle gange kan være så hård og side så godt fast, at man risikerer at ødelægge sin proptrækker for at få den op af flasken.

Når man står i butikken, så er det super svært at spotte om en flaske er med plastik- eller korkprop.

En helt anden og ikke uvæsenlig ting, er brugerens fornemmelse når vinen trækkes op. Når man tradionelt tænker på en vin flaske, så er det jo en kortprop der først springer i tankerne. Og derfor kan man godt blive en smule skuffet når man trækker en plastikprop op, som ingen duft har. Derfor er det nok også under store overvejelser for de bedre og dyrere vine, før der kommer plastiskprop på de flasker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.