
Når man siger Pinot Noir, så tænker de fleste først på Frankrig, hvor den er hoveddruen i det kendte Bourgogne distrikt. Men den er også godt udbredt i USA, Chile og New Zealand, samt mange andre lande i mindre grad.
Pinot Noir er en af de mere vanskelige druer. Den kræver ret specifikke, og let kølige vækstbetingelser for udvikle sig korrekt.
Pinot Noir er også kendt under andre navne:
- Blauburgunder
- Pinot Nero
- Spätburgunder
Smagen er Pinot Noir
Smagsmæssigt er Pinot Noir druen en af de mere lette. Hviket gør den mere modtagelig overfor jordbundens indhold.
Vine på denne drue er ofte lyse i farven. Ligesom den har et lavt tannin niveau. Tilgengæld er den rig på frisk frugtsyre.
Vine på Pinot Noir er typisk elegante. Den er rig på alkohol, som giver en fornemmelse af silke og fløjls agtig smag. Smagen kan tage mange nuancer som er meget afhængig er jordbunden. Derfor kan man finde noter som solbær, brombær, jordbær g kirsebær. Og som den får alder, får den typisk noget mere animalsk smag, som nogle kalder for smag af stald.
Læs vores anmeldelser af vine baseret på Pinot Noir.