Chardonnay

ChardonnayChardonnay druen er nok den grønne drue, som står på flest marker verden over. Den menes at stamme fra Bourgogne, og især hvis man besøger byen Chardonnay i Frankrig. Ligesom det er også at Frankrig mange tænker på, når de hører navnet Chardonnay. Men på trods af det, så har den også status som den vigtigste grønne drue i fx. Chile.

Druerne størrelse er blandt de mindre. Chardonnay druen giver også stort høstudbytte under gode betingelser. Men skal man have det bedste ud af druen, så skal man forsøge at begrændse  høst udbyttet pr. hektar. Da det vil gavne karakteren i smagen.

Og netop smagen er meget styret af det område den dyrkes i. Den er ikke voldsom aromatisk af sin natur, og derfor er både geografien og måden den dyrkes samt ikke mindst måden den behandles på efter høst rigtig vigtig. Når den høstes giver den vinen en let gylden farve. Og slut resultat kan blive let grønligt på dårlige høst år.

Også klimaet kan udfordre Chardonnay druen. Når den dyrkes i varme områder, er man nødsaget til at høste druen tidligere, for at beholde noget syre og friskheden. Men det koster til gengæld på smagen at høste tidligt. Høster man for sent, giver det mere smag, men bliver hurtig tung og fed.

Så på den måde er det en svær drue at mestre til det perfekte. Det kræver at man kender sit klima, jordbunden og finder den bedste måde at lave sin vinificering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.