Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – ikke tosset alligevel. 🍷

Jeg var forbi Koldings “nye” Vinspecialisten – en genåbnet butik i Østergade, hvor Ida Dorthea Schultz startede butikken op sidste år. Tidligere blev den drevet et andet (og dårligere placeret) sted i byen, men den nye ejer ville ikke placere sin nye butik uden for den primære gågade. Da muligheden åbnede sig for at overtage nogle lokaler, slog hun til.
Ida er en ung iværksætter, der længe har gået med tanken om at åbne sin egen butik. Hun er udlært i Vinspecialisten Haderslev og har siden været forbi et par vinbutikker i bl.a. Billund, Skagen og Fredericia inden muligheden åbnede sig i hendes hjemby Kolding.

Min kone og jeg var inde i butikken for at kigge på dessertglas; for at se om butikken havde et større eller mindre udvalg af Riedels glasserier. Vi snakkede og kiggede en masse, men endte med at gå ud af butikken uden dessertglas. Vi fik dog to flasker 2018 Cloudline Pinot Noir fra Oregon med sammen med en flaske Chase Pink Grape & Pomelo gin fra Chase Distillery. Ikke tosset!

Vinen skulle bruges til hovedretten i aftenens middag, der bestod af koldrøget ørred, ribeye og surdejspandekager – altså serveret hver for sig! Her vil jeg koncentrere mig om vinen. 😊

Cloudline Pinot Noir fra Domaine Drouhin Oregon er et nyt projekt

Cloudline Pinot Noir

Cloudline er et projekt af Domaine Drouhin, der er ejet af Joseph Drouhin fra Bourgogne, hvor Josephs oldebørn Philippe, Laurent og Frédéric styrer Joseph Drouhin og deres søster Véronique styrer Domaine Drouhin Oregon. Tanken bag Cloudline-projektet er at producere en elegant Pinot Noir, der er lettere tilgængelig end Domaine Drouhins andre vine fra egne marker. Og det må siges at være tilfældet.

Oregon ligger mellem Californien og Washington men byder på et helt andet præg. Druerne har svært ved at modne her og udbyttet er meget mindre end i Californien. Jeg har også altid ment at Pinot Noir fra Oregon har meget mere at byde på end de mere varme californske vine. Den kølige stil er helt specielt for Pinot Noir og her bliver smagen mere kompleks og feminin. Historisk set har Oregon dyrket et image af rustik charme og naturlig enkelthed, men producenterne er stædige individualister og ikke bare simple vinbønder. Cloudline får druer fra marker i Northwest-området, der ligger på samme breddegrad som Bourgogne, hvilket får nogle folk til at sammenligne med Beaune-stil. Man tager dog ikke højde for topografien, og jeg synes stilen af Cloudline Pinot Noir er mere Oregon end Beaune.

Europæisk stil

Cloudline har den typiske, mørke farve, der er kendetegnet ved en oversøisk Pinot Noir. Derudover flotte, tynde gardiner. Næsen har våd jordbund, ribs, solbær, granit, peber med en kraftfuld og kølig stil. Specielt det mineralistiske er tydelig og er meget typisk burgundisk. Da vi er mere nord på end Napa Valley fra Californien, får vi denne typiske, kølige Oregon-stil blandet med det franske mineralistiske. Ikke noget kostald ej heller kogt blommesmag – en god mellemvej mellem det europæiske og amerikanske.

Vinen er simpel og det er nemt at adskille de forskellige smage fra hinanden. Her kan nævnes en krydret smag dog kold stil med en lang eftersmag. Den er en anelse syret og starter en anelse bitter og afrundes med en krydret smag. Der er meget tydelig smag af skifer, der kommer fra jordbunden. Generelt er den meget afrundet og har en god balance – det er en lækker vin, der drikker sig selv. Den er typiske Oregon, der godt kan minde om tysk Spätburgunder.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.