Meiomi Pinot Noir California

Når man går gennem supermarkederne og vinhandlernes butikker og kigger efter gode flasker, så dukker der et væld af californiske Pinot Noir flasker frem. I denne uge bestemte jeg mig får at prøve Meiomi Pinot Noir årgang 2017.

Meiomi er sammensat af Pinot Noir druer fra 3 forskellige områder i Californien:

  • Monterey County (56%)
  • Santa Barbara County (26%)
  • Sonoma County (18%)

Meiomi betyder “kyst” på den gamle Californiske Wappo stamme, der har levet i disse 3 kyst distrikter.

Over halvdelen af druerne kommer fra Monterey County som ligger på Monterrey halvøen lige syd for San Francisco. Her trives i særdeleshed Chardonnay, men også en kølig Pinot Noir.

Meiomi Pinot Noir

Meiomi Pinot Noir er forholdsvis mørk i farven, sammenlignet med en typisk Fransk Pinot Noir. Den er bordeaux rød med et let violeta skær.

Den nyder godt af at blive iltet inden servering. Og husk at sørge for stor overflade til at suge ilt. Derefter åbner den sig godt op, og giver en dejlig duft af kostald. Et ganske animalsk udtryk.

Meiomi er kølig på tungen, med en et let krydret kant af ristet kaffe. Midt på tungen smager man de lette bær som jordbær, men drejer så over i de mere mørke toner med boysenbær og egetræ.

Det er ikke en kompleks vin, eller en top vin. Der findes helt klart bedre Pinot Noirs vine. Men Meiomi gør det fornuftigt, og fungerer godt som et hverdags glas til fx Lasagne.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.