Når man går gennem supermarkederne og vinhandlernes butikker og kigger efter gode flasker, så dukker der et væld af californiske Pinot Noir flasker frem. I denne uge bestemte jeg mig får at prøve Meiomi Pinot Noir årgang 2017.
Meiomi er sammensat af Pinot Noir druer fra 3 forskellige områder i Californien:
- Monterey County (56%)
- Santa Barbara County (26%)
- Sonoma County (18%)
Meiomi betyder “kyst” på den gamle Californiske Wappo stamme, der har levet i disse 3 kyst distrikter.
Over halvdelen af druerne kommer fra Monterey County som ligger på Monterrey halvøen lige syd for San Francisco. Her trives i særdeleshed Chardonnay, men også en kølig Pinot Noir.

Meiomi Pinot Noir er forholdsvis mørk i farven, sammenlignet med en typisk Fransk Pinot Noir. Den er bordeaux rød med et let violeta skær.
Den nyder godt af at blive iltet inden servering. Og husk at sørge for stor overflade til at suge ilt. Derefter åbner den sig godt op, og giver en dejlig duft af kostald. Et ganske animalsk udtryk.
Meiomi er kølig på tungen, med en et let krydret kant af ristet kaffe. Midt på tungen smager man de lette bær som jordbær, men drejer så over i de mere mørke toner med boysenbær og egetræ.
Det er ikke en kompleks vin, eller en top vin. Der findes helt klart bedre Pinot Noirs vine. Men Meiomi gør det fornuftigt, og fungerer godt som et hverdags glas til fx Lasagne.