The Prisoner 2018 – En perle fra Napa Valley USA

Stilheden….

Der har været stille her på bloggen i ca. 1 år. Det beklager vi rigtig meget. Men nu prøver vi at skabe lidt liv igen. Det sidste år har for mig bragt en stor omlægning af livet. Og nej, jeg er ikke blevet veganer eller været “prisoner”. Familien og jeg har rykket roden op, og draget 2 år til USA, hvor jeg er blevet udstationeret. Men nok om det.

Når man nu bor i USA, så er det med prøve nogle af de “lokale” vine. USA er stort, jeg bor ude i en “mindre” by i Ohio, men derfor kan man godt finde gode vine i de lokale supermarkeder.

Det var derfor glædeligt jeg faldt over en gammel kending, som jeg første gang stødte på 2007, hvor jeg var på konference i Anaheim, Californien. Så den måtte helt klar i kurven til en god Corona karantæne aften.

En Napa klassiker

The Prisoner 2018

Jeg husker The Prisoner som god og fyldig vin, som virkelig var en nydelse. Vivino har en i top 1% af alle vine.

Den er mørk og tillokkende, med et gyldent genskær. Det er kun en 2018, så den er stadig ung. Det viser den også med sine lilla toner i kanten af glasset. Det ligner en brombasse, som en Zinfandel skal være.

Hoveddruen er nemlig Zinfandel. Dertil er tilsat en blanding af Cabernet Sauvignon, Petite Sirah, Syrah, og Charbono.

I næsen finder cedertræ og mørkebær. Samtidigt med et let mineralsk hint, som bliver forstærket når man smager på den. En god dyb duft, som kommer let ud af glasset ved lette slyng.

Den holder smagsnoterne længe i munden. For den er fyldig som forventet. Her kommer de mørke bær rigtig frem. Solbær og modne kirsebær, flankeret af de mineralske toner og lidt regnvåd skov. Et mix jeg virkelig nyder i fulde drag.

The Prisoner er en klart favorit i Napa, hvor den tit bliver fremhævet blandt de bedste blend vine. Og den lever bestemt op til det. Og det er ikke sidste gang jeg smager den. Klar favorit.

Jeg fandt den i supermarkedskæden Meijer til $34 (ca. 230 DKK), mens producenten Prisoner Wine Company selv tager $50 (ca. 340 DKK) på deres hjemmeside. I Danmark har set den hos Husted Vin til 499,- DKK.

Tak fordi du læste med.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.