Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal de Ventozela Espadeiro. Denne gang kigger jeg på den grønne drue Loureiro (eller Loureira, som den også er kendt).

For ikke at gentage mig fra tidligere anmeldelse vil jeg blot opfordre dig til at læse artiklen om Vinho Verde, Minho og Espadeiro. Denne gang beskæftiger jeg mig med den grønne drue Loureiro fra Vinho Verde-regionen, hvor druen er den mest plantede i området. Mange gange bliver druen blandet med Trajadura, men Casal de Ventozela har valgt at producere denne vin på 100% Loureiro. På denne måde giver den et mere aromatisk færdigprodukt, og det må man sige at Casal de Ventozela Loureiro leverer.

Brusende og overraskende

Casal de Ventozela Loureiro er en aromatisk og spændende hvidvin fra det nordlige Portugal. Der får du en sprød, syrerig og delikat smag, der er meget egnet som terrassevin. Duften er blomstret og betydningen af druen Loureiro er meget slående – den dufter tilmed af laurbær med den søde og krydret duft.

Det er typisk for områdets vine, at de er en smule mousserende – jeg vil dog kalde det brusende. Der er ingen bobler i vinen (det er ikke i nærheden af mousserende vin), men ved ophældning efterlader den et tyndt lag skum, der lige så stille forsvinder. Men man kan fornemme det brusende lag. Enten kan man lide det eller også afskyr man det. Jeg synes faktisk at det passer vinen godt. Casal de Ventozela Loureiro efterlader ikke et eksklusivt indtryk – mere som en ganske glimrende terassevin. Jeg synes at syren, den blomstret duft og den brusende overflade gør meget særdeles egnet som en god sommervin.

Casal de Ventozela Loureiro

Tak til Vinimondo for fremsendelse af denne vin til anmeldelse.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.