Julekugle Julevin 2017

Julevin 2017 – denne gang på rundtur

Nu er det tid til at skrive lidt om julevin 2017. Det er nu nogle år siden vi skrev om julevin. I 2015 nævnte jeg lidt om en prisbillig fransk Guigal Rhone-vin som en mulig julevin og den julevin og dessertvin jeg faktisk drak til juleanden. Tilbage i 2014 skrev jeg om de forskellige portvinstyper. Ellers skal vi helt tilbage til 2013 sidst vi skrev om mulige julevin. Dengang valgte vi at samle artiklerne i et tema, hvor du fik samlet alle artikler et og samlet sted.

Hvor vi i 2013 havde en snak med Kvickly Vejle om hvilke julevin fra deres sortiment, der kunne være interessant for vores læsere, har vi i år valgt at fokusere mere på onlinehandel. I år har vi haft en snak med Winefamly om at finde nogle forskellige flasker vin i forskellige prisklasser.

Julevin 2017 – nu med store besparelser

Siden 2013 er der sket meget med vinhandlen. En større del foregår på internettet, der er kommet flere, mindre webshops, der fokuserer på små producenter. Derudover er der kommet flere frem, der prøver at ændre vinhandlen. En af disse er Winefamly. Her snakker vi om et nyt projekt, hvor vinen fra Vild Med Vin i Holstebro sælges med betragtelig rabat ved at betale en abonnementspris pr. måned. For 75 kr om måneden kan du købe vin til såkaldt kostpris. Der er været meget polemik omkring dette ord, og specielt traditionelle vinhandlere og tilhængere af disse bryder sig ikke om ordet. Men uanset holdning så er kostpris = afgifter + fragt til deres lager + forsendelse til medlemmerne + moms. Dette munder ud i en pris, der mange gange er mere end 40% billigere end Vild Med Vins pris. Af den grund syntes vi at dette projekt er meget interessant og bør undersøges.

Derfor gik jeg i krig i Winefamlys sortiment og fandt fire mulige julevine fra fire forskellige steder i verden. Disse flasker bliver testet og anmeldt de fire søndage inden jul. Dvs:

Derudover kommer vi til at kigge på en 10 års Tawny portvin fra Quinta Das Carvalhas og en sammenligning af to flasker Champagne lige inden nytår. Så vi får travlt her i julemåneden.

Julevin 2017

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Nytår 2018 blev fejret med Champagne, hvidvin og Asti

Nytår 2018 blev fejret med luksus Riesling, Champagne og en enkelt flaske Asti. Kronhjortemørbrad, blinis og citronfromage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.