Stepp Riesling

Stepp Riesling fra Winefamly – tysk hvidvin for rieslingelskere

Tyske Gerd Stepp står i spidsen for Druernes første anmeldelse i forbindelse med samarbejdet med Winefamly.com. Vi har udvalgt en tyskproduceret hvidvin lavet på 100% riesling fra Pfalz – den vigtige vinregion i Sydtyskland, der før 1980’erne var kendt af tyske turister som stedet med billige vine. I dag er Pfalz kendt for nytænkning og spændende vine – specielt de tørre riesling, som udgør 25% af alle marker i regionen. Lad os kigge nærmere på Stepp Riesling i årgang 2016.

Gerd Stepp – den erfarne vinmager

Vinen er produceret af Gerd Stepp, der er født og opvokset i en vinproducerende familie i Pfalz, og er derfor velinformeret med alle aspekter i vinproduktionens verden. I 10 år arbejde han som vinproducent for Marks & Spencer og har desuden arbejdet i Tyskland, New Zealand, Sydafrika, Zimbabwe, Nigeria, Italien og Storbritanien. I 2009 startede han et vinfirma lige ved siden af familiens domicil, og ved siden af arbejder han som konsulent for WeinWerk. Derudover har han siden 2004 ageret dommer ved Decanter World Wine Awords (DWWA). Så manden kan sit kram! Det betyder også at Stepp Riesling er produceret med megen erfaring og stor professionalisme.

Stepp Riesling er syret!

Stepp Riesling er en syrepræget hvidvin med grapefrugt og citron i smagen. Lidt fugtig i stilen med en mediumlang eftersmag af grønne æbler og en smule honning. Ikke de store udsving – nogen vil sige mainstream, andre vil sige plain. Uanset hvilket ord du vil sætte på vinen, så er den helt typisk for området. Den er ung og smager sådan. Gemmer du den i yderligere to år begynder den af udvikle den vidunderlige petroleumsmag.

Jeg åbnede vinen sammen med dagens middag: Coq au vin blanc. Altså hane i vin, hvor denne ret laves på hvidvin i stedet for rødvin, og hanen skiftes ud med en kylling. Altså ikke meget tilbage af den klassiske, franske opskrift – men stadig rigtig god. 🙂 Det hele fungerede rigtig godt sammen, og på grund af vinens syreniveau blev rettens intense smag udfordret og komplementeret på fornemmeste måde. Alene uden mad er den meget syrepræget og lige noget for syrejunkies som mig.

Nyt samarbejde med Winefamly

Som jeg tidligere har meddelt her på Druerne, har vi indgået et samarbejde med Winefamly om at teste deres sortiment ved at skrive om vinen, firmaet og sortimentet. Vi ser dette samarbejde som en god mulighed for at kigge på deres tankegang om at tænke abonnement med billigere kostpriser. Til denne artikel valgte jeg en tysk hvidvin, idet Tyskland er verdensmester i riesling – hvis du spørger mig. Winefamly har både fra Pfalz, som denne Stepp Riesling kommer fra, Mosel og Franken. De mangler blot Rheingau, der efter min mening laver de bedste riesling i verden. Måske kommer det senere…

Denne Stepp Riesling koster normalt 125 kr, men Winefamly sælger den til 59,21 kr. Det er en fuldstændig vanvittig pris for en så vellavet riesling.

Næste anmeldelse fra Winefamlys sortiment får du serveret 1. søndag i advent. Her starter vi vores juletema med julevin fra fire vidt forskellige lande. Vi starter med en Amarone fra Cantine Bennati, hvilket jeg glæder mig usigeligt til at dele med jer.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.