Julehit fra Winefamly: Cantine Bennati Amarone Valpolicella DOCG 2013

Så nærmer vi os december, hvor julen for alvor tager fokus efter black friday er vel overstået. Og som lovet bringer vi her næste anmeldelse af, hvad der kunne være en pragtfuld vin til julemaden. Dagens vin er leveret af Winefamly og er en amarone fra vingården Cantine Bennati.

Cantine Bennati

Cantine Bennati er et stolt gammelt vinhus helt tilbage fra 1920. Men faktisk startede Antonio Bennati allerede nogle år før, da han begyndte at lege med produktionen af det som blev kaldt rosin vine. Dette er det vi i dag kender som Appassimento eller Passito. Nemlig metoden man bruger til at  fremstille Amarone og Recioto vine. Så erfaringen er stor, og er gået i arv igennem generationerne.

I dag er Cantine Bennati et stort familiedrevet virksomhed, som spænder over 10 forskellige vin mærker.

Bennati Amarone fra WinefamlyAmarone – den tunge julevin

Man både hører og læser tit, at den bedste vin til den fede julemad er en amarone. Dog skal man være påpasselig med hvilken amarone man vælger. Man får nemlig hvad man betaler for. Men mere om lidt.

Når man står med flasken i hænderne, så mærker man at den er lidt tungere end en normal flaske og ser det stort skrevede “Amarone” henover fronten på flasken. Bennati laver en fin elegant flaske og etiket, som afsluttes af et guld emblem nederst på etiketten.

Bennati Amarone i karaffel og glasJeg er altid spændt når jeg åbner en amarone. For hiver man 99 kroners udgaven ned af hylden i supermarkedet, så bliver man tit skuffet.. i hvert fald som vinkender. Til den pris får man “blot” en amarone inspireret vin, der har fået sin smag tilpasset det danske marked. Vil du prøve en rigtig amarone, så er det med at finde de stolte producenter som kan deres kram.

Tid til at smage på amaronen

Cantine Bennati har erfaringen, og det fornemmer man straks man sætter næsen til glasset. Vinen er mørk og dyb som den skal være. Blommerne træder tydeligt frem, modne blommer. Den er ikke så tung og bombastisk som de billige amaroner, men har en super elegant og lidt tilbageholdende duft. Den er varm og blød i duften, men dog kan man mærke der gemmer sig krydderier og power i glasset.

Jeg lod Amaronen få luft, ved at omhælde den på karaffel. Det syntes jeg tit vækker ekstra liv i de tunge vine. Og der er masser af liv i denne amarone fra Cantine Bennati. Den lander blødt på midten af tungen, og starter straks med at fylde resten af munden. Den har varme og en let frugtig sødme af modne blommer og figner. Sekunderne efter man har de første smagsnoter, kommer varmen der går direkte i kinderne. En elegant krydret smag af knuste peberkorn, som passer så fint ind, for til sidst at give en behagelig og lang eftersmag.

Selvom den ikke virker fyldt af syre, så har den en god portion til at stå imod den fede julemad. Den er tør med sug i kinderne og sødme på tungen som en amarone skal være, men den er sat så godt sammen, af syren og trækket i kinderne af tørhed bliver kamufleret, fordi smagene harmonerer så flot.

Den rammer super godt til julemaden. Den fede and og flæskesteg, flankeret af søde brune kartofler, rødkål og asier kan gøre det svært for mange dagligdags vine. Men Continental Bennati Amarone har syren og kraften i smagen til at blive en ren fornøjelse at nyde juleaften.

Passer prisen

Bennati Amarone i glassetSom lovet i starten, skal vi huske at kigge på prisen. Denne flaske er en del af vores samarbejde med Winefamly. De har et spændende koncept, hvor du får kun 75 kr om måneden kan købe deres vine til kostpris. Og når man så ser på de bedre og dyrere vine, så får du her rigtig meget for pengene. Vejledende udsalgspris er 345,- kr. flasken, men som medlem kan du få den til blot 174,32 kr. Dvs. i niveau med supermarkedernes bud på en god amarone. Men her for du blot en amarone der ligger væsentligt foran supermarkedets bud. Winefamly medlemsprisen er en fantastisk pris for denne dejlige amarone.

Du vil slet og ret ikke kunne få en bedre Amarone i et supermarked i prisniveauet under 200kr.

1. søndag i advent

Men husk også, at på trods af at en amarone vin er et sikkert valg til julemaden, så er der også andre vine som passer godt til det. Næste søndag ser vi nærmere på Duckhorn Vineyards, Decoy Zinfandel 2014. Den glæder jeg mig selv til at høre meget mere om.

Hvis du er nysgerrig på, hvad vores samarbejde med Winefamly går ud på, så læs mere her.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.