Donna Marzia Primitivo Puglia 2015

Det er fredag, det er efterår. Bladende falder hurtig af træerne, som vind og regn tager fat i trætoppen. Det betyder tid til at nyde livet indenfor i den varme stue, gerne foran brændeovnen, og et godt glas vin i hånden.

Jeg har haft meget travlt de sidste mange måneder på jobbet. Derfor har energien desværre ikke været til at skrive alt for meget, selvom jeg ind imellem har tilladt mig at nyde et godt glas vin. Men nu må jeg igang igen.

Rødvinen jeg i dag tester er leveret af Laudrup Vin og Gastronomi. Den er skabt i Apulien i Italien af Conti Zecca. Vinen er sammensat af saft fra primært primitivo druen, men dertil også tilført 10% malvasia nera og 5% cabernet sauvignon.

På trods af den unge alder, syner den moden og flot i glasset. Den er bordeaux rød med et let brunligt skær, som man normalt kun finder på de ældre årgangsvine. En flot farve, som fanger efterårets farver. Duften tager også en med i skoven, og afgiver noter af varm, våd skovbund. Ikke nogen kraftig duft, men tilbagelænet og indbydende.

Jeg åbnede vinen et times tid før maden var klar. Blot for lige at gå at nippe til den, så fredags stemningen kunne lande. Og den kom flyvende med den Italienske varme fra støvlelandet. Den er er varm og let krydret, som man mærker i kanten af tungen. Samtidigt vokser frugtsyren frem og bibringer et super balance. Medium solbær og blomme mix vokser frem. Smagen holder længe, og lader peber og frugt hænge længe i munden uden den overtages af tanniner. For tanninerne er nærmest ikke til stede.

En super dejlig vin, der er en sand nydelse at drikke. Den er nem og lige til, men samtidigt har den mange fine små nuancer i smagen, som man kan grave i. Kort sagt et super godt glas vin til pengene.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.