Alexandre Bonnet Blanc de Noirs

Alexandre Bonnet Blanc de Noirs er “hvid af de sorte”

Jeg fik to flasker Alexandre Bonnet Champagne af CRT Spirits – Cuvée Grande Réserve anmeldte jeg for en måneds tid siden. Denne gang er turen kommet til Blanc de Noirs, der som navnet antyder er lavet på ren Pinot Noir. En drue jeg elsker ud over alle grænser. Derfor havde jeg store forventninger til netop denne flaske Champagne, der af CRT Spirits er “husets flagskib og den vigtigste cuvée i serien”, som de beskriver vinen.

Høje forventninger – bliver de infriet?

Med store forventninger åbner jeg den leverede Blanc de Noirs. Med 90 flotte point til Cuvée Grande Réserve regner jeg med at husets flagskib slår benene væk under mig – også taget vinens vejledende pris på 409 kr i betragtning.

Jeg møder Alexandre Bonnet Blanc de Noirs med lette bobler, der er lidt svage. Langt fra sprudlende, ej heller manglende – et sted cirka midt imellem. Duften er… svag. Faktisk meget svagt. Selv om både kæresten og jeg undersøgte nøje duften, havde vi begge svært ved at finde noget ud over citrus og æble. Smagen er derimod meget mere tydelig. Den er meget syrlig med citrus, grape, stikkelsbær og æble i smagen. Derudover minder smagen som en regnfuld dag med en fugtig og mørk stil, der samtidig er både varm og kølig.

Er jeg skuffet? En smule. Den mangler finesse og kærlighed, er ensporet og mangler kant. Det virker som om vinmageren ikke er bekendt med hvilken vej de ønsker at bevæge sig. Ærgerligt. Meget. Specielt når jeg mange gange har drukket Blanc de Noirs, der er mere dyb i stilen end både traditionel Champagne og Blanc de Blancs uden at falde ud af balance.

Alexandre Bonnet Blanc de Noirs er…

Jeg vil ikke gentage mig fra sidste indlæg om hvem Alexandre Bonnet er og i stedet henvise til tidligere indlæg, hvor jeg skriver om producenten. I stedet kan jeg fortælle, at denne Champagne er lavet på fem forskellige årgange: 2009, 2011, 2012, 2013 og 2014 samt den indeholde 9 gram dosage pr. liter, der viser det tørre niveau, hvor en brut Champagne skal have mellem 7 og 15 gram pr. liter. Det er en ren Pinot Noir-Champagne – heraf navnet Blanc de Noirs, der på dansk betyder “hvid af de sorte”. Måden man laver denne type Champagne er ved at presse druerne meget forsigtigt og lader den lyse saft løbe fra skallerne så hurtigt som muligt. Ifølge reglerne må druen Meunier også gerne tilsættes, men dette har Alexandre Bonnet ikke gjort. Deres forkærlighed til den skrøbelige drue Pinot Noir er så stor, at den laves udelukkende på denne. Alexandre Bonnet betegner denne som husets flagskib og den vigtigste cuvée i serien. Spændende!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.