Alexandre Bonnet

Alexandre Bonnet – ny Champagne i Danmark

CRT Spirits har skrevet til os for at få vores anmeldelse af et nyt champagnehus på det danske marked. Alexandre Bonnet er et champagnehus fra 1970, der netop er kommet på det danske marked. Derfor kunne det være sjovt at smage et par flasker for at se, om det er noget vi har manglet på det danske marked.

Alexandre Bonnet Champagne

I 1970 grundlagte René, Serge og Alain Bonnet champagnemærket. Deres oldefar startede med at dyrke sine egne vinlagre i 1934, hvilket giver dem en masse udbytte af deres 110 hektar vinmarker i distriktet Les Riceys. Området er langt det største i champagnedistriktet med sine 2.086 hektar vinmarker. Champagne-vinene er kendt for at være autentiske og fremhæver Pinot Noir-druenmed variationer såsom Noir Extra Brut, Blanc de Noirs og Perle Rosée samt den ikoniske Rosé des Riceys-vin. Sidstnævnt rosévin nød Louis den 14. at drikke efter at have snakket om vinen med lokale murere, der opførte slottet i Versailles. De kunne berette om denne rosévin, som Louis blev helt forelsket i.

Cuvée Grande Réserve Brut Champagne

Denne Champagne er en blanding af forskellige årgange fra 2009 og til 2012, og med 86% Pinot Noir og 14% Chardonnay må man sige, at sammensætningen er meget klassisk. Ifølge CellarTracker er 32 brugere nogenlunde tilfreds med denne Alexandre Bonnet Champagne Cuvée Grande Réserve Brut, hvor de i gennemsnit har giver 87 point. Jeg er dog lidt mere gavmild, da jeg mener at flere anmeldelser er ikke-relevante, eftersom de laveste karakterer viser at anmelder ikke kunne lide smagen. Det bør vinen dog ikke lide under!

Selv om vinen ikke har høj Champagne-niveau i forhold til lignende mærker, så byder den alligevel på en masse bobler i glasset, der varer ved længe. Ved ophældning leverer Champagnen et stort, flot skum. Smagen med blide bobler er meget syrepræget, hvor specielt citron og æble er meget markant – måske en anelse for meget for gennemsnitsdanskeren. Som syrejunkie elsker jeg dog denne syrlige smag!

“Har vinen ikke sødme?” vil du sikkert spørge. Jo, men restsukkerniveauet på 9 g/l er medium ifølge reglerne om dosage (brut indeholder mellem 6 og 12 g/l) og smages meget tydeligt. Alexandre Bonnet leverer dog en lækker men let sødme i munden og efter fem sekunder kommer syrlige æbler frem. Derefter nyslået græs og hø. Til sidst citron. Eftersmagen er mellemlang med syrlighed i munden længe efter den er sunket.

Alexandre Bonnet

Med så mange rosende ord – hvorfor så ikke højere score?

Jeg var vildt med vinen – ingen tvivl om det. Den havde en masse elementer, som jeg var vilde med. Og for en (født) nordjyde er alle de rosende ord store ord at tage i sin mund, men træerne vokser ikke ind i himlen. Se det i øjnene: Vinen er meget ligetil og ensporet. Frugt er i højsædet, lækker skum og smag, flotte bobler. Men jeg mangler kompleksitet og en udfordring i form af sammensætning i både krop og næse. Hvor f.eks. Deutz, Louis Roederer og Ruinart kan byde på storslået og kompleks smag, er Alexandre Bonnet Champagne Cuvée Grande Réserve Brut mere ligetil. Dette får også betydning for pointgivning.

Andre Champagner?

Vi anmelder jævnligt mousserende vin og specielt Champagne. Denne type vin drikker vi på alle andre tidspunkter end blot nytårsaften. Læs alle vores andre anmeldelser om Champagne.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.