Fontaine du Clos Confidences Cotes du Rhone 2016

På en rolig aften kan det være rart at slappe af i godt selskab med en god flaske rødvin. Jeg har fået tilsendt en spændende Fontaine du Clos Confidenses Cotes du Rhone årgang 2016 fra Laudrup Vin og Gastronomi.

Der produceres mange gode flasker i Cotes du Rhone. De fleste vine, ca 90% kommer fra den generiske appellation Cotes du Rhone, og de sidste 10% kommer fra under appellationerne Cru og Villages. Fontaine du Clos kommer fra den generiske appelation.

Vinen koster 79,- kr ved 12 stk, hvis man er hurtig her i August 2017 hos Laudrup Vin og Gastronomi. normalprisen er 139,- kr pr. flaske. Den er stukket sammen af 65% Grenache og 35% Syrah.

Farven er klar og flot rød farve, som står mørk og indbydende i glasset. Medium tykke gardiner på glassets sider, som hænger flot og længe.

Vinen nyder at blive iltet før man sætter næsen til glasset. Den åbner sig op og giver dufte af mørk frugt, med afdæmpede krydderier som blandt andet nelliker. Og den er lidt som en kamæleon, som tilpasser sig og ændre sig i takt med at ilten tager fat i den.

I smagen sker det samme. Det første glas giver én oplevelse, men det næste glas drejer den og ændre sig en smule. Det gør den levende og man bliver nysgerrig på næste mundfuld. Den rammer blødt og fylder hele munden med let elegant frugt af den mørke frugt som solbær, blommer. Uden at den bliver som en voluminøs ufortyndet Ribena saftevand. Nej den er mere afdæmpet og subtil. Den bevarer fyldt længe i munden, og tilføjer kanter af krydderier med lidt peber og også en snert af lakrids.

Det er helt sikkert at det er en ung Cotes du Rhone, og den er billig. Men den smager skønt og giver en god smagsoplevelse.

Jeg må slutteligt fortælle at lakridsoplevelsen i eftersmagen vokser for hver gang jeg. Og det klæder den rigtig flot. Så husk at give den godt med luft før servering. Det klæder Cotes du Rhone vinen Confidences fra Fontaine du Clos.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.