Barale Fratelli – Barbera d’Alba Castle 2016

Tak til Laudrup.dk for at sende nogle spændende flasker, som vi skal kigge nærmere på her igennem sommeren. Den første er fra Piemote i Italien.

Barale Fratelli er et gammelt vinhus, som går helt tilbage til 1870. Tiden omkring hvor barolo vine første gang begyndte sit indtog på vinmarkedet. Faktisk ligger gården mit i Langhe hvor netop barolo vinene kommer fra.

Barbera d’Alba Castle Single Wineyeard 2016 er en økologisk dyrket vin. For mig er det altid lidt spændende med økologisk dyrkede vine. De syntes mig ofte at have nogle finurlige kanter. Men mon denne kan overraske mig?

Straks man trækker proppen op, emmer man de kraftige mørke bær. Blommer til den modne side. Også en snert af bitterhed med tanker mod mørk 80% chokolade. Farven er mørk rød med let lilla skær, der viser at denne Barbera d’Alba Castle stadig er en ung vin.

Den lander blødt midt på tungen, med en let varme og sødme. Smagen bredder sig varmt i munden, med en let bitterhed i baggrunden. Der sætter kontrast til de mørke bær som kirsebær, solbær samt smagen af sol modne blommer. Den har godt af at få lidt luft i glasset, inden der smages. For så vil den åbne sig helt. Den kan nemlig godt føles lidt lukket fra starten, hvor syren træder mere frem. Luften bløder syren op.

Dette kan dog også skyldes at den stadig er ung. Laudrup Vin og Gastronomi angiver selv et lagringspotentiale på ca. 3-5 år. Og det tænker jeg ikke er helt ved siden af. Ved at lade den ligge et par år eller 3, vil den helt sikkert blive mere rund og fuldstændig i duft og smag.

Barale Fratelli Barbera d’Alba Castle er en mellemfyldig vin, som dog skal bides over i mindre mundfulde for ikke at blive for voldsom. Den skal nydes. Den har en kant, som tåler noget modstand i form at fx. oksekød eller vildt.

Vinen er på tilbud frem til 31/7, hvor den kan købes for 99,- kr. flaske ved køb af 12 stk. normalprisen er 189,- kr pr. flaske.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.