Al Molino Pinot Grigio Vallagarina 2013

Det er sidst i maj og temperaturen og solen har fået magten over weekenden, og det kræver at man snupper et dejligt glas kølig hvidvin på terrassen sammen med fruen og hendes lækre tapas bord, før kalvemørbraden kommer af grillen.

Al Molino har en lille gård på østsiden af Gardasøen. I 2015 kom. I tilfældigvis kørende forbi i jagten på en rasteplads eller natur område til at nyde en medbragt frokost i. Vi fandt spottet lige over for Al Molino’s cafe, som selvfølgelig solgte deres egne vine. De havde 4 forskellige at vælge i mellem: 2 røde og 2 hvide. Og alle til 2,5€ pr. flaske.

Denne Pinot Grigio Vallagarina er nu blevet 4 år. Og den folder sig virkelig ud. Proppen som er af plastik, var dog lidt besværlig at få løs, men det lykkedes med et svup.

Sommer og sol gør jo altid lidt ekstra ved oplevelsen, når den er længe ventet. Men jeg tror virkelig den har haft godt af lige at vente et par år med at blive åbnet. Den fylder glasset med kornmoden gul farve, der nærmest ligner flydende guld der glinser i solens stråler. Og duften springer op af glasset med frugtrige noter af modne abrikos, æbler og ferskener.

Smagen passer perfekt til en sommerdag på terrassen, efter en god dag på arbejdet. For ligesom duften er den fyldt med frugt og sødme. Den er let drikkelig, og giver smag af saftige æbler og let fersken. Og bitterheden fra æblesmagen holder sødmen perfekt i skak.

Så selvom det ikke er en vin der slår de store hvidvine, så er det en super sommerbasker og i mine øjne et fantastisk fund til kun 2,5€. I Danske butikker skal man op i en prisklasse mellem 100 til 150 kr for at få en ligene oplevelse. Skønt man kan blive overrasket så positivt.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.