Hey Mambo

Vinoli sælger vinabonnement – #2: 2013 Hey Mambo

Vi fortsætter med næste vin i rækken fra Vinoli. Du husker måske min artikel fra februar måned, hvor jeg åbnede den fremsendte Vinbox. Her valgte jeg at smage den amerikanske Stonehedge lavet på druen Zinfandel. En ganske hæderlig flaske hverdagsvin, hvor jeg gav den 88 point. En blød og lækker pleaservin uden de store dikkedarer. Denne gang handler det om en anden amerikaner – nemlig Hey Mambo Sultry Red.

Vin #2: 2013 Hey Mambo Sultry Red

Som jeg skrev i min tidligere artikel er Vinoli et firma, der sælger vin på abonnement. Læs evt. min tidligere artikel for at lære mere om hvad firmaet kan tilbyde. I den Vinbox jeg modtog fandt jeg ud over Stonehedge også Hey Mambo Sultry Red. Hey Mambo er en serie vine lavet ud fra tanken om at det skal være en fest at drikke vin. De er produceret af den familieejet virksomhed 3 Badge, der opkøber druer fra forskellige marker til de forskellige serier og blander dem efter forskellige kriterier. Ligesom dansetrin er vinene produceret af klassiske sorter, så de fremstår sjove, spændende og livlige. Det bliver spændende at se om jeg kommer i dansehumør – derfor åbner jeg flasken og går i gang.

Hey Mambo Sultry Red er en blandingsvin lavet af ikke mindre end 6 druer:

  • 41% Zinfandel
  • 31% Merlot
  • 13% Barbera
  • 11% Petite Sirah
  • 2% Ruby Cabernet
  • 2% Grenache

Amerikansk og alligevel italiensk

Med så mange druer blandet sammen fra områderne Lodi, Paso Robles, Mendocino samt Clarksburg bliver det en test ud over det sædvanlige og mine evner bliver virkelig sat på prøve. Jeg duftede både mørke bær og marmelade fra en blanding af druer, der var meget svære at adskille. Det betyder at Hey Mambo Sultry Red er en blød blandingsvin, der bare smager let og lækker. Vinoli beskriver vinen som tro mod de italienske ophav, og du kan sikkert nemt finde en blandingsvin med samme pleaserfornemmelse, men denne vil være mere solmoden og have en mere sød eftersmag end den italienske. Som jeg skrev i mit første indlæg om vin fra Vinoli er italienerne som regel mere fokuseret på jordbund end pleasersmag. Derfor vil jeg mere at denne er mere amerikansk end italiensk. Desuden vil jeg tilmed mene at årsagen til at blande så mange druer ind i samme vin, er for at frembringe en bestemt smag – i dette tilfælde en blød og nem pleasersmag.

Kommer jeg i dansehumør?

For at vende tilbage til min tidligere sætning om jeg kommer i dansehumør eller ej, så må jeg konkludere at enten danser jeg noget helt andet end mambo, eller også rammer vinen mig ikke der hvor mine bevægelser bliver meget fleksible. 🙂 Jeg vil derfor servere den en hverdagsaften eller til en uformel lejlighed uden dans.

Tak til Vinoli for fremsendelse af 2013 Hey Mambo Sultry Red.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.