Vinoli

Amerikansk vin fra Vinoli – #3: 2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

Dette er 3. og sidste del om vine fra Vinoli. En webshop i Aalborg, der sælger vin på abonnement i form af deres Vinbox. Du husker måske fra første del, at jeg åbnede en flaske 2013 Stonehedge eller fra anden del, hvor det blev turen til at smage 2013 Hey Mambo. Begge vine var varme amerikanere, der dog var meget forskellig i smag – det sammen kunne siges om stilen. Hvor den ene imponerede mig, var den anden et meget typisk amerikansk forsøg på at lave en pendant til en italiensk drue, og den faldt lidt igennem. Derfor har jeg glædet mig til at smage Discoveries lavet på druen Cabernet Sauvignon.

Discoveries Vineyards

Den 3. vin fra Vinoli kommer fra amerikanske Discoveries Vineyards, der hører til i Californien. Her produceres 3 forskellige slags vine; Chardonnay, Pinot Grigio og så denne Cabernet Sauvignon. Discoveries Vineyards besøger gårde fra Mendocino i nord til Santa Barbara i syd for at finde de druer, der passer bedst til deres 3 vine. Det er ikke noget nyt, for det gør rigtig mange amerikanske producenter. På den måde kan de vælge og vrage mellem de bedste druer, de bliver tilbudt. Det betyder også, af deres vine kan være mere eksperimenterende fra år til år.

2013 Discoveries Cabernet Sauvignon

Udover Cabernet Sauvignon består denne vin af druerne Merlot, Chardonnay, Petit Verdot og Zinfandel. Så vi kan vist kalde vinen for et godt miks af amerikanske druer. 🙂 Efter at have åbnet flasken og hældt et glas op, afslører næsen ikke meget. Den virker meget lukket, så jeg slynger vinen rundt i glasset for at se, om min næse kan opfange noget andet end bare solbær. Det hjælper lidt, men jeg savner virkeligt en palette af aromaer, der mætter mine sanser. Den palette må jeg lede længe efter – lige indtil jeg dekanterer vinen.

Hold da op en forskel! Så bliver både næse om krop meget mere harmonisk og mild. Hvor kroppen før var lukket, sort og som at slikke skovbunden(!), så fornemmer jeg både solbær og mørke kirsebær. Derudover en lille bitte smule vanilje. Ikke meget, men nok til at afslutningen forandrer sig til det bedre. Smagen af jordbund er blevet meget mere behagelig og harmonerer bedre sammen med de andre elementer i stedet for imod. Den er som en typisk Cabernet Sauvignon (hvis det findes) – bare med mere sol og sødme. Derfor er det meget tydeligt, hvor den kommer fra.

Da jeg blindtestede min kæreste, der også er meget interesseret i vin, gættede hun med det samme både druen og oprindelseslandet. Der kom ingen gæt eller tvetydige erklæringer – kun helt tydelige bemærkninger om at det er en amerikansk Cab, og hun var ikke i tvivl. Det er også derfor at jeg sammenligner den med en typisk Cabernet Sauvignon.

Jeg blev ganske glad for vinen, og af de 3 vine tilsendt fra Vinoli, er denne bedst egnet sammen med mad.

Bliver Vinbox og abonnement på vin et hit?

Jeg har nu smagt mig igennem den amerikanske Vinbox med 3 forskellige slags vin. Spørgsmålet der presser på, er om vin på abonnement er en god ide og måske endda bliver et hit samt om Vinbox er en god ide. For mit eget vedkommende vil jeg hellere specifik udvælge de vine til mit vinskab. Derfor er jeg ikke målgruppen til Vinbox. Har du brug for et frisk pust i din måske ensformige vinsamling kan jeg godt se dette koncept som en måde at prøve noget nyt. Måske fans af amerikansk/italiensk/spansk/hvidvin, der bare kan lide at modtage nogle flasker vin som en overraskelse og nyde vinene uden at have specielle krav/præferencer. Derudover kan jeg se at folk, der ikke synderlig interesserer sig for vin men godt vil have noget bedre vin end hvad supermarkederne kan tilbyde.

Men Vinoli er ikke først på banen med abonnement på vin. Det har eksisteret i mange år, hvor jeg selv har anvendt Sigurd Müllers Vennekasse, der er 6 flasker vin 4-5 gange om året. Det er en fremragende måde at supplere vinsamlingen og prøve noget nyt. Derfor er vinabonnement en god ide for de fleste.

Tak til Vinoli for fremsendelse af alle vine – specielt denne.

 

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.