Kometa – No man’s land 2013 – Bulgariens bedste vin

Som tiden dog flyver afsted. Bum så kom påsken flyvende med kyllinger, lam og påskeæg. Her mellem alle de traditionelle påskefrokoster, nyder vi en stille lørdag aften hjemme. I ovnen summer en langtidsstegt lammekølle, i sit bad af rødvin og balsamico og spreder en dejlig duft i huset.

Til dette valgte jeg en vin som Bulgarian Wine har tilsendt mig. Mange tak for det. De beskriver den selv som en premium vin. Så lad os se om den kan leve op til det.

Flasken var pakket ind i fin mørkt papir, med Kometa logoet som det klistermærke, der holdt papiret stramt. Og vi har fat i en virkelig tung flaske, med tykt glas, og dyb bund.

Lige så snart proppen popper, mærker man den kraftige duft stige op af flasken. Og min første tanke er lakrids.. mørk lakrids. Hvilket sætter forventningerne op. Så jeg må straks skænke mig selv et glas. Duften er elegant, med noter af både lakrids, solbær og lidt bitterhed i retning af 80% mørk chokolade. Kometa no man’s land har en flot mørk rød farve.

Og det fortsætter i smagen. Dejlig fyldig, rund og blød. chokladen trækker i karakter, sammen med solbær. Der er fuld power på, men holder sig stadig balanceret og elegant. Fadsmagen putter sig som en ramme for frugten på tungen. Smagen holder længe og skjuler tørheden.

Men wow den er god. Havde ikke forventet at en vin fra Bulgarien kunne give mig en så god oplevelse. Men Kometa den fungerer fantastisk godt. Den hænger sammen fra start til slut. Tankerne flyver forbi Frankrig og Bordeaux, for der kan være vise nuancer der rammer

Indholdet er en blanding af 80% Merlot og 20% Cabernet Sauvignon.

 

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.