Sdr. Bjert Kro

Dining Week 2017 – Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro er en ud af mange restauranter, der har tilmeldt sig madfestivallen Dining Week 2017, der foregik i uge 7. Jeg fik børnene passet og tog kæresten i hånden, hvor vi drog lidt syd for Kolding for at nyde en lækker menu kreeret af Rasmus Vemmelund og hans crew.

Hvad er Dining Week?

Dining Week er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor de tilmeldte restauranter landet over tilbyder en 3-retters menu med en flaske San Pellegrino mineralvand til 225 kr + gebyr. Årsagen til denne begivenhed er pga. det normalt lave besøgstal på landets restauranter i vinterferien grundet danskernes udrejse til (normalt) skisteder. Det hele startede i København, men er omsider udbredt til det meste af landet. Copenhagen Food og San Pellegrino er gået sammen siden 2011 for at tilbyde en lækker 3-retters menu og en flaske mineralvand til sølle 225 kr + 25 kr i gebyr. Den pris giver adgang til en fastlagt menu, der varer ved hele ugen igennem og gælder for alle. I de fire største byer er udvalget stort, så er du til italiensk, japansk, fransk eller noget helt fjerde, skal du nok finde en menu og et sted, der passer til dit temperament.

Mine forældre var også ude at spise, hvor specielt min mor blev lokket af hovedretten langtidsstegt oksespidsbryst og den dertilhørende vinmenu. I Aalborg var der syv restauranter at vælge imellem, og de hyggede sig gevaldigt i nogle timer om fredagen. I Kolding havde vi kun én restaurant at vælge imellem, hvilket samtidig gjorde valget meget lettere. 🙂

Sdr. Bjert Kro tilbyder fisk, gris og kage

Sdr. Bjert Kro ligger sølle fem kilometer fra vores hjem, så det var lige før at vi kunne gå hjem, men vi havde dog aftalt med min svigerinde, at hun skulle hente os efter middagen. Menuen bestod af:

  • Sprød torskefisk med jordskokkecreme, karse og peberrod
  • Farseret mørbrad og sprængt bryst af Duroc serveret med vinterporre og søde løg
  • Citrontærte med brændt marengs og kærnemælksis
Vi kunne ikke bestille vinmenu sammen med billetterne, så jeg blev ekstra glad, da jeg på menukortet kunne se, at tilhørende vinmenu kostede 195 kr. Den skulle vi selvfølgelig have med. Vi fik derfor:

  • 2014 Chardonnay Barrel Selection fra Lanquedoc, Frankrig
  • 2015 Palazzo Mio Rosso fra Apulien, Italien
  • 2015 Claude Val Sweet Muscat fra Lanquedoc, Frankrig

Forret – sprød torskefisk med jordskokkecreme, karse og peberrod

Forret

En paneret torsk badet i jordskokkecreme, karse og peberrod forklædt som sne. Er du sindsyg hvor smagte det godt. Perfektion hele vejen igennem. Selv kæresten, der ikke bryder sig vældig meget om fisk, spiste rub og stub. Chardonnay Barrel Selection var så sommerlig, at jeg drømte mig frem til en sommeraften på terrassen. En cremet vin med en let smag af citrus på bagkanten. Den passede rigtig godt til retten.

Hovedret – Farseret mørbrad og sprængt bryst af Duroc serveret med vinterporre og søde løg

Hovedret

Tre slags gris af Duroc-racen – en amerikansk svinetype. Tre forskellige tilberedninger fra samme gris. Brændende kærlighed med bacon blandet med kartoffelmos var en anelse tør. Måske er det bare mig, der vil have kartoffelmosen tæt på flydende, men jeg syntes (standarden taget i betragtning) at den ikke helt var på niveau med de andre elementer. Farseret mørbrad havde fået lige et par sekunder for meget. Den var ikke tør, men konsistensen bar præg af at have fået for meget. Jeg skyder på at kokkene har tilberedt den ved sous vide, for den har meget ensartet hele vejen igennem. Derfor var det endnu mere ærgerligt, at den virkede overdone.

Palazzo Mio Rosso fra Syditalien passede godt ind i retten dog uden at imponere. Jeg går ud fra at Sdr. Bjert Kro valgte den til Dining Week pga. dens egenskaber, der tiltaler gennemsnitsdanskeren. Den var generelt rund, blød og behagelig og passede fint ind i retten.

Dessert – citrontærte med marengs og kærnemælksis

Dessert
Ups… glemte at tage billede mens isen var helt skarp i kanten

Her må jeg påstå at Sdr. Bjert Kro har overgået sig selv. Ikke nok med at specielt citrontærten var utrolig flot lavet, så smagte det himmelsk. En af de bedste desserter jeg har fået i mange år. En knasende sprød bund med citronfyld, der havde en lækker bitterhed og syre (som jeg jo elsker). Derpå lå en blød marengs med en utrolig dejlig sødme, der spillede perfekt sammen med citronen.

Hertil fik vi serveret Claude Val Sweet Muscat, der ikke havde nok sødme til desserten. Den ville være god til en frugtrig dessert, men jeg må ærligt indrømme, at citronen og den lette sødme ikke helt spillede sammen. Den havde en god smag af fersken, melon og citrus – sidstnævnt måske årsagen til at den var lidt uharmonisk til retten.

Alt igennem en god oplevelse

Nu skal alt jo ikke være mangler og små fejl, for hold da op hvor var det en god oplevelse. Sdr. Bjert Kro er en virkelig hyggelig kro, hvor der er fokus på det nære og den gode service. Vores tjener fik vi flere snakke med – både under middagen og bagefter. Ved hver ret kom han rundt og skulle høre, hvad vi syntes om retten, og han får altid vores ærlige mening, når enten min kæreste eller jeg bliver spurgt. Bagefter middagen snakkede vi lige 15 minutter med ham omkring kroen, netværket Madværket og menuen. Vi havde en rigtig god oplevelse og det er helt sikkert, at vi kommer igen på et andet tidspunkt.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Restaurant Over Aaen

Restaurant Over Aen i Kolding byder på spanske tapasretter. Love food for foodlovers!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.