Poderi di Palù – Müller Thurgau 2015 IGT

Hej allesammen, så er jeg igang igen. Efter nogle travlemåneder, som har krævet en masse kræfter, har der ikke været tid til at skrive så meget. Men nu håber jeg snart at julefreden kommer listene. Og med den en masse skønne oplevelser og også gerne en masse spændende vine.

Denne weekend skydes igang med en vin jeg hentede med hjem fra det Italienske. Nærmere betegnet en supermarked ved Gardasøen. Prisen var ikke i den høje ende. Prisen var på 5€. Vinen hedder Poderi di Palù Müller Thurgau og er fra 2015. Altså en stadig meget ung vin som er produceret i det nordlige Italien i Dolomitterne, hvor der ligger mange skisport steder.

img_2381

Druen Müller Thurgau stammer fra Tyskland. Det er en krydsning mellem den kendte Riesling og knap så kendte Chasselas de Courtillier. Sidstnævnte blive ofte også kaldt Madeleine Royale. Müller Thurgau har tidligere været Tysklands mest populære drue, men nu ses den efterhånden tigest som blandings drue.

img_2379Denne flaske er dog på 100% Müller Thurgau, og som fan af Riesling hvidvine, så måtte denne også prøves.

I næsen er mere sødlig end ren Riesling. Den har frisk frugt af fersken og tydelige æble lund. Virker rigtig indbydende. Egentlig enkel i duften, men alligevel ganske tiltrækkende.

Jeg snuppede den sammen med aftensmaden, som bestod af et klassisk stjerneskud, samt indbagte rejer og blæksprutter. Dertil en let salat. Der fungerede den super godt. I munden lander den sødt som frisk æblecider, med god frugtsyre. Den fylder munden godt. Sødmen flankeres af lidt bitterhed af syre fra et frisk grønt æble.

Et sjovt lille Italiensk fund, der fandt vejen til indkøbsvognen en varm sommerdag. Og dertil ville den også kunne gøre sig rigtig godt på poolkanten. Den er utrolig nem drikkelig, og kan fint forestille mig at den fungerer godt i solen på en varm dag, afkølet i et glas.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.