Vinkøleskab fra Vestfrost

Hvilket vinkøleskab skal du købe? Vi tester Vestfrost FZ 365 W

Vestfrost FZ 365 WJeg har længe gået og overvejet hvordan jeg opbevarer mine vin bedst muligt for færrest mulige penge (man er jo ikke født nordjyde for ingenting). Jeg har købt hus med 30 kvm bar og gildesal (kalder man stadig det?) i kælderen, hvor der er fine betingelser for opbevaring af vin. Dog kunne jeg godt tænke mig at nedkøle hvidvin og mousserende vin yderligere. Skulle jeg købe et køleskab dertil? Hvad med et vinkøleskab?

Ta-da! Som sendt fra himlen

Midt i det hele kontakter Vestfrost os for at bede os teste et af deres danskproducerede vinkøleskabe. Tidligere har deres produkter været tiltænkt forretninger og restauranter, men nu vil de gerne ind på privatmarkedet. Derfor har de søgt efter vinnørder, der kan og vil teste et vinkøleskab. Når jeg skriver “kan” betyder det, at Vestfrost stillede nogle bestemte krav op for at gøre sig egnet til testperson. Bl.a. en pæn stor samling vine og er husejer.

Vestfrost FZ 365 W vinkøleskab

Efter at have snakket i telefon med Vestfrost blev vi enige om at de skulle sende mig FZ 365 W, der har plads til 197 flasker og har multizone, hvilket betyder at skabet kan indstilles fra 5 til 22 grader. Så gælder det bare om at lægge de rigtige flasker de rigtige steder i skabet. Nu er testen i gang!

Skabet har seks hylder lavet af egetræ, og glasdøren er selvfølgelig med UV-filter. Øverst en præsentationshylde. Derudover har det en vibrationsdæmpet kompressor, der larmer meget lidt i dagligdagen. I disse miljøvenlige tider har strømforbrug også betydning, og hertil byder vinkøleskabet på energiklasse B.

Egetræshylder får vinkøleskabet til at virke eksklusivt, UV-filter i døren er selvfølgelig nødvendigt, men en præsentationshylde i et skab tiltænkt privatbrugere er for meget. Desuden kommer Vestfrost FZ 365 W med LED-belysning i top, som enten tænder ved åbning af dør eller er konstant tændt (kan selvfølgelig indstilles).

Multizone

Der findes generelt tre typer køling: Enkeltzone, 2-zone og multizone. Enkeltzone har en konstant temperatur i hele vinkøleskabet. Hvor 2-zone deler skabet op i to forskellige temperaturer (f.eks. 20 grader til øverst og 13 grader nederst), går skabe med multizone fra en temperatur til en anden. Det vil sige, at med vinkøleskabet fra Vestfrost kan jeg indstille det fra 6 til 16 grader (jeg nyder mine vine kølige), hvor nederst er 6 grader og øverst 16. I midten mødes de to temperaturer og danner en tredje zone. Dét synes jeg er genialt!

Vestfrost FZ 365 W
6 til 16 grader – genial måde at temperere vin på

Styrker

Vestfrost FZ 365 W bemærker sig ved det flotte, klassiske look og nogle gode kvaliteter, hvor der kan nævnes: Multizone, syv hylder, alarm ved for stort udsving i temperatur (har døren været åben for længe, går alarmen i gang), aflåsning af dør, forholdsvis lavt lydniveau trods kompressor samt indstilling af led-lyset.

Dog mangler…

Jeg ved det er meget normalt i de fleste vinkøleskabe, men når det er tiltænkt med den lave temperatur nederst (varme siger jo opad – derfor), er det mest logisk med Champagne og søde vine i bunden. På grund af kompressorens placering i både top og bund, har de to hylder kun halv dybde, hvilket betyder at kun halve flasker kan ligge der. Dessertvine af den lille størrelse vil fint kunne ligge der, men ønsker du at modne (dessert)vinen hurtigere, giver det færre muligheder at bruge nederste hylde til. Jeg har lige købt en portion 1980 Vintage portvin, som er perfekt til nederste hylde, og i forvejen har jeg halve flasker af Blanc de Noir Champagne ud over de søde vine, jeg allerede har liggende. Jeg kan derfor sagtens fylde nederste hylde. Men er du typen, der ikke drikker søde vine ?, tænker du måske “hvad skal jeg bruge hylden til?” Der kan jeg nemt se, at den hylde vil gå til spilde. Desuden er præsentationshylden irrelevant. På dette niveau ses det som blær, idet man i det daglige (normalt) ikke præsenterer ens egne vine.

Vestfrost FZ 365 W
På grund af kompressor kan kun halve flasker være på hylden – dette gælder både top og bund

Konklusion

Det er et dejligt vinkøleskab. Efter at have testet Vestfrost FZ 365 W i et par måneder, har jeg fundet ud af, at det passer perfekt ind i mit hus og i min vinsamling. Det er stort nok til at jeg kan have alle flasker på rette temperatur, og jeg kan sagtens dele dem op i søde, mousserende, hvide samt kølige og tempereret røde. Jeg vil derfor ikke betænke mig et sekund – det skal stå hjemme hos mig.

Bemærk: Dette er ikke et sponsoreret indlæg, og jeg får ingen royalties fra Vestfrost. Årsagen til anmeldelse er ene og alene af fri vilje.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Oxford Vinleksikon

Oxford Vinleksikon 4. udgave udkommer medio oktober

Oxford Vinleksikon udkommer snart i 4. udgave. Dette er den ultimative julegave til vinnørden, der intet andet juleønske har.

En kommentar

  1. Villy Nedergaard

    Jeg har læst jeres test af Vestfrost FZ365 vinkøleskab. Er der mulighed for at tale med personen der har lavet
    testen?

    mvh
    Villy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.