Hjem » Anmeldelser af vin » Clos de los Siete 2012

Clos de los Siete 2012

En søndag under OL fra Rio, skal der nydes et glas rødvin. Mens der ses på atletik, svømning og meget mere. Godt krydret med danske medaljer. Aftenens valg blev Clos de los Siete fra Argentina, som var det nærmeste til Rio, jeg kunne finde i min samling af flasker.

Clos de los Siete

Vinen er årgang 2012, og produceret af Michel Rolland, som nok bedst er kendt for sin rolle i Bordeaux, hvor han ejer flere vinslotte, samt andre steder i Frankrig. Samt 1 i Spanien og Sydafrika, samt 2 i Argentina, hvor Clos de los Siete er den ene gård. Michel Rolland er en erfaren herre, hvilket hundredevis af klienter i 13 lande. Dermed har han været med til at præge vin stilen verden rundt.

Vinen bærer en 7 takket guld stjerne, prydet med tallet 7 i midten, og hver tand på stjernen er noteret med romertallene I til VII. Stjernen symboliserer samarbejdet med 7 partnere. Årgang 2012 af Clos de los Siete er sammensat af:

  • 57% Malbec
  • 18% Merlot
  • 14% Cabernet-Sauvignon
  • 9% Syrah
  • 2% Petit-Verdot

En rigtig blandingsvin hvad druer angår. Michel Rolland justerer på de forskellige druerne andel hvert år, for at ramme den mest optimale formåen. Da han startede med at producere den i 2003, bestod den kun af 4 drue typer. Petit-Verdot kom først med i blandingen årgang 2008.

Vinen er flot mørk, som man kan forvente med denne sammensætning af druer. Stadig ungdommelig, med lilla kanter som tydeligt træder frem i gardinerne. Disse hænger i øvrigt flot og længe på glassets sider.

Duften er mørk og kølig. Med masser af blommer, solbær, tørret frugt i duften. Det giver den liv og gør den indbydende.

IMG_1881

Den rammer tungen som smør, som dog hurtigt smelter i en fyldig frugt cocktail hvor solbær og overmodne blommer bruser frem. Og det uden at blive overvældende eller dominerende. Den holder smagen ganske længe og skjuler hvor tør den er til sidste øjeblik. For først i eftersmagen kommer suget fra garvesyren kommer. Det er en pæn stor mængde garvesyre i slut billedet, som trækker en note af mint frem. Det får den til at blive en frisk lang eftersmag, som kan nydes.

Vinen sælges af Coop i Danmark og Vinexus.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

Casal de Ventozela Loureiro

Casal de Ventozela Loureiro fra Vinimondo

Vinimondo har sendt to flasker fra Portugal, hvor jeg tidligere har anmeldt den lyserøde Casal …

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.