Paul Kubler Cremant D’Alsace Brut til sommeren

Laudrup vin har opdaget at sommeren er kommet. Derfor har de været så venlige at sende os inspirende flasker til at nyde på terrassen, eller med gæsterne. Jeg tager hul på den første af boblerne, som er en Cremant D’Alsace. som navnet anviser er det mousserende bobler fra Alsace i Frankrig.

IMG_0568Man startede helt tilbage i 1900 tallet med at skabe de første Cremant D’Alsace. Men det var først i 1976 at de fik tilknyttet AOC til titlen. Metoden der bruges er sidestillet med Champagnemetoden, dog sælges flaskerne til noget andre priser end Champagne. Dvs at der god mulighed for at få fantastiske bobler der også man matche pengepungen.

Paul Kublers Brut sælges i Danmark af Laudrup Vin og Gastronomi til 157,- kr ved køb af 12 stk.

Det er altid lidt spænding at åbne en flaske med mange bar’s tryk. Den giver dejlig med skum fra boblerne der er livlige, når den hældes i glasset. Duften er sødlig men syrlig, den dufter er friske pærer, IMG_0582fersken og let vanilje. Det gør den indbydende og let at gå til.

Tørheden holder den aktiv sammen med den friske syre. Den lever på tungen, og folder sine nuancer ud i en vifte af noter. Det er frugt universet der står klarest. Den grundlægene syre er som at bide i et frisk grønt sommer æble. Derefter fyldes kinder med en rund smag let karamel og søde sommer frugter som vedholdende perler videre på tungen i eftersmagen. Den holder ved i lang tid og med en sprudlende oplevelse. Man glemmer at hurtigt at det er en tør vin der giver et lille sug i kinderne.

Alt i alt er det en dejlig flaske bobler at nyde i solen. Bestemt et godt bud som start til en grillaften med vennerne eller foret som grillede rejer.

 

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.