Anmeldervin: Champagne Mailly fra Laudrup Vin

Laudrup Vin & Gastronomi er klar med sommerens vine, og har i den forbindelse fremsendt fire flasker bobler til anmeldelse hos os. Brian har netop skrevet om Paul Kublers Cremant, og jeg vil i denne artikel koncentrere mig om Champagne Mailly Grand Cru.

I 1929 gik lokale bønder sammen om at oprette et Champagnehus, der skulle gøre brug af udvalgte Grand Cru-marker i nærområdet. Den dag i dag producerer Champagne Mailly beskedne 500.000 flasker om året i fire forskellige kvaliteter, hvor specielt bundniveauet er meget højt. Denne flaske er billigste variant fra producenten.

Mailly

Mailly er en klassisk Champagne forstået på den måde, at syren, boblernes intensitet og den friske frugt er i fokus. Champagne er for nogle personer et stempel på en højere pris, og for andre en speciel smag, som du kun finder i flasker fra dette lille område. Jeg vil hurtigt indrømme, at jeg tilhører sidstnævnte.

Der er både i næsen og kroppen masser af bobler, og Champagne Mailly leverer masser af skum ved ophældning. Der er godt med liv i vinen og næsen forbliver frisk og pirrende længe. Næsen har tydelig syre samt citron- og pæreduft. Meget klassisk Champagne, der får tankerne hen på den fantastiske Veuve Clivquot/Den Gule Enke, der er målestokken for klassisk Champagne.

Kroppen er mindre intens end næsen, der dog stadig bærer tydelig præg af masser syre, masser af skum, citron- og pæretræ samt en meget klassisk bobleintensitet.

Champagne Mailly Grand Cru sælges for 312,50 kr v/12 stk. hos Laudrup Vin.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.