Restaurant Over Aaen

Restaurant Over Aaen i Kolding midtby er en rendyrket og autentisk spansk restaurant med gode retter, der smager som i Spanien. Jeg har besøgt restauranten flere gange, og synes at det må være på tide med en anmeldelse.

Menuen på Restaurant Over Aaen skifter løbende, hvilket betyder at du får forskellige oplevelser af menuen afhængig af hvornår på året du besøger restauranten. Jeg har prøvet at få den store tapasmenu, lille tapasmenu samt take away. Den store tapasmenu, Gastromia, indeholder 11 retter bestående af fire forretter, fem hovedretter og to desserter. Den lille tapasmenu, El Gusto, indeholder otte retter, hvor de tre er forretter og resten hovedretter.

Besøget i sidste måned indeholdt den lille tapasmenu, hvor jeg fik et glas vin til hhv. forret og hovedret. Kæresten er gravid, så hun holdt sig på måtten med et glas cola. Ja, livet er nogle gange uretfærdigt. 🙂

Perfekt forret

Til forret fik vi cremet spinatsuppe, ristet landbrød med chorizo og tomatvinaigrette samt rejesalat på salat og søde chili til. Idet kæresten ikke bryder sig om fisk, udskiftede de hendes rejesalat med manchego med kvædemarmelade. Dertil fik jeg serveret et glas Rieflé lavet på druen Pinot Gris fra Alsace i Frankrig mens hun måtte nøjes med cola. Alle de enkelte retter fungerede godt både individuelt og som en helhed; ingen af retterne var domineret i forhold til de andre, og samspillet mellem skaldyr, suppe og chorizo var perfekt. Alle ingredienser smagte friske og var tydelige at adskille fra hinanden.

God hovedret med enkelte fejl

Hovedretten bestod af amerikansk entrecote (eller ribeye som man vil kalde det “derovre”) med madagascarsauce, svinemørbrad med tyttebærsauce, svampe, små kartofler med mojosauce samt fyldt piquillo peberfrugt med hvidfisk. Igen fik kæresten udskiftet i hendes menu: Den fyldte peberfrugt blev skiftet ud med oksekødsboller i tomatsauce. Mens kæresten fortsatte med cola i stride strømme, måtte jeg nøjes med et glas Caliza lavet på Syrah og Petit Verdot fra Valdepusa i Spanien. En lækker hovedret med gode og forskellige retter, der – ligesom forretten – fungerer rigtig godt. Men hvor forretten var perfekt sat sammen, fejler Restaurant Over Aaen desværre på svinemørbrad, entrecote og kødbollerne. Alt kødet var desværre stegt tørt, dog ikke så tørt at vi ikke ville spise det. Men vi påpegede det til tjeneren, da vi var færdig med hovedretten, som selvfølgelig beklagede det.

Der hvor Restaurant Over Aaen brillerer er helt klart på anretningen og præsentationen af både mad og drikke. Ægte spansk entusiasme med meget grundig introduktion. Gode ingredienser og tilegnede vine samt en meget hyggelig atmosfære kommer i anden række. Jeg kunne godt tænke mig, at alle fem elementer kommer i første række, men det kan være, at det kommer på et senere tidspunkt. Det skal dog siges, at jeg har spist på Restaurant Over Aaen en del gange, og det er første gang, at kødet ikke er perfekt tilberedt, men idet denne anmeldelse handler om dette besøg denne hverdag, er jeg nødt til at lade dommen falde over selvsamme besøg med denne note, om at kvaliteten plejer at være højere.

Priser

El Gusto: 275 kr
Rieflé (hvidvin): 75 kr pr. glas/290 kr pr. flaske
Caliza (rødvin): 80 kr pr. glas/320 kr pr. flaske

Den store menu, Gastronomia, koster 345 kr. Altså en merudgift på 70 kr, der helt igennem er pengene værd, eftersom specielt desserten plejer at være virkelig delikat. Altså helt igennem fair priser på en restaurant, der fortjener et besøg af alle, der sætter pris på autentisk mad.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Sdr. Bjert Kro

Dining Week 2017 – Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro er en ud af mange restauranter, der har tilmeldt sig madfestivallen Dining …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.