Zeni Vigne Alte Superiore 2013

Sommerferie planlægningen er i fuldgang. Det samme er fruens fødselsdag, som blev fejret her i bededagsferien. Der skulle jo selvfølgelig et par gode flasker vin på bordet til gæsterne, så der tog jeg de sidste flasker Zeni Vigne Alte Superiore 2013, som jeg hentede med hjem sidste sommer da vi besøgte Gardasøen.

Jeg har tidligere skrevet om nogle af deres øvrige vine, og har som også lidt andre forskellige på hylderne, jeg vil fortælle jer om ved en anden lejlighed.

Nu skal vi kigge nærmere på hvilken størrelse Zeni Vigne Alte Superiore er. Det var den vin jeg hentede flest flasker med hjem af ved besøget. Ved smagsprøven i deres vinmuseum og butik, fik jeg smagt på en lang række af deres vine. Og denne faldt på dagen i god jord, som den jeg mente ville gøre det godt, når der skulle inviteres gæster til middag.

26019087073_294390f991_oZeni dyrker deres druer i Valpolicella. Et af danskernes favoritområder, når det gælder vin. Især de nord-italienske, er bedst sælgende vine når man kigge på det brede marked.

Vinen er 1 af 7 vine som Zeni putter ind under navnet Vigne Alte som betyder “højest beliggende vinmarker”. Og denne Valpolicella udgave baserer sig på de for regionens klassiske druer:

  • 70% Corvina
  • 20% Rondinella
  • 10% Molinara

Samme druer som indgår i produktionen af Amarone og Ripasso. Denne vin bliver ikke tørret, men i stedet vinificeret på normal vis via presning med skin. Hvor saften lagres sammen med skinnet og stilke i 6-8 dage. Derefter filtreres vinen fra, og gemmes på egetræsfade i ca. 1 år, afhængigt af årgangen. Derefter kommer den på flaske, og kort efter klar til salg. Det betød jeg i 2015 hentede disse 2013 flasker med hjem fra Italien.

Zeni Vigne Alte Superior Valpolicella er en klassisk Norditaliensk vin. Den er kraftig i sin næsten sorte farve, og det samme er duften: Mørk og i den tungere ende, med blommer, lakrids og sødme. Men ikke så kraftig, at man bliver blæst bagover.

Selvom den er skabt på samme druer som Amarone og Ripasso, så smager man forskel. Den er mere frisk og ligetil i smagen. Man har også her blommer og kirsebær. Syren er ikke så kraftig, men alligevel nok til at holde en god balance. Frugten for lov at dominere i sin enkelt hed, flankeret af en snert lakrids. Den hænger super godt sammen, og enkel i sin opbygning.

Det er vin som nemt kan konkurrere med supermarkedernes egen producerede italierne vine. Men den her er helt sikker vinder på både pris og smag. Men der er selvfølgelig lige køreturen til og fra Bardolino 🙂

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.