Notice: Undefined index: query in E:\Websites\DRUERNE.DK\www.druerne.dk\wp-content\plugins\schema-and-structured-data-for-wp\admin_section\common-function.php on line 3653
Grillvin? Det kan du tro! :-)

Caprili Rosso di Montalcino fra Laudrup Vin

Laudrup Vin har valgt at fremsende nogle flasker vin til anmeldelse. Udvalget er tilegnet vinkendere og -elskere, der gerne vil have en god kvalitet til en fair pris. Brian har allerede anmeldt Secco Bertani Vintage IGT fra Valpolicella og Il Palagio Chianti Classico fra Toscana. To flasker der primæssigt ligger på samme niveau som denne Caprili Rosso di Montalcino. Rent pointmæssigt ligger de tre vine meget tæt og ganske pænt i feltet. 91-92 point er ganske flot.

Caprili Rosso di MontalcinoDenne tredje flaske kaldes af kendere for Brunellos lillebror, men som producenten Az. Agr. Caprili udtrykker sig, så er den meget mere end blot lillebror. Samme druer og fra samme marker som Brunello di Montalcino men med mindre lagring og fra yngre stokke. Og det må siges, at vinen er væsentlig anderledes end andre Rosso’er, jeg har smagt gennem årene. Men prisen er tilmed også højere. Men med kvalitet kommer pris. 🙂

Vinen er meget stram og lukket, når den bliver åbnet. En mellemting mellem en typisk toscaner og et ungt, indelukket landbrugsprodukt – hvilket er helt korrekt i dette tilfælde. En Rosso di Montalcino er (meget kort fortalt) en ung Brunello, der ikke har lagret lige så længe. Druerne er selvfølgelig heller ikke (altid) af samme kvalitet, og det kan smages i glasset lige efter proppen er taget af flasken.

Når det er sagt, så åbner vinen sig meget efter et stykke tid i glasset. Faktisk rigtig meget. Meget lækker og tiltalende duft af mørke kirsebær, ribs, læder, lidt mørt chokolade samt masser af krydderier. Faktisk så meget tiltalende, at det straks gav mig dejavu om turen til Midtitalien, hvor Toscana afsluttede en god ferie. Så tak til Laudrup Vin for at genopleve gode minder. 🙂

Farven er mørk og ungdommelig men tynd kant, der tydelig viser, at vinen lige er blevet egnet til at drikke, men der kan kun anbefales at købe nogle flasker og lægge dem på lager i gerne fem år. Den har god lagringspotentiale og min vurdering er, at smagen bliver mere kompleks og farven dybere med alderen. Specielt læder- og chokoladesmagen vil fremkomme som mere moden.

Efter 10-15 minutter i glasset får Caprili Rosso di Montalcino er virkelig lækker duft og en mere harmonisk eftersmag. Det er virkelig en lækker vin, hvor den første halve flaske forsvandt meget hurtigt.

Tak til Laudrup Vin for denne lækre vin.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.