Montalbera Ruché di Castagnole Monferrato Laccento 2011

Jeg vandrer godt rundt i de italienske vine for tiden. Og denne gang fandt jeg en flaske frem, som jeg har haft gemt på i vinskabet et godt stykke tid. Jeg fik anbefalet den fra Frederik Kreutzer, da jeg handlede via Otto Suenson, og var på jagt efter nogle spændende flasker.

IMG_9594Ruché er en italiensk drue, som nok de færreste kender. Men den skulle alligevel have noget at byde på. Den dyrkes kun i Piemonte regionen. Dens oprindelse er ikke helt klar. Måske kommer den fra en bakkerne nordøst for byen Asti, mens andre mener at den kommer via en fransk import. Dog har den en historie på over 100 år i Piemonte, men det er dog først i de senere år, at Ruché druen er kommet kommercielt frem. I 1987 blev den lagt ind under DOC, og først senest her i 2010 under DOCG, som dækker et område på ca. 40 hektar. Her får den navnet Ruché di Castagnole Monferrato.

Flasken jeg fik med hjem fra Otto Suenson er fra Società Agricola Montalbera S.R.L. og bærer navnet Ruché di Castagnole Monferrato – Laccento, produceret i 2011.

Jeg var spændt på at se hvad den kunne byde på. Maden stod på nakkefilet stegt som vildt, med både hvide og brune kartofler, samt tilbehør. Og selvfølgelig fruens fantastisk sovs. Og fra første mundfuld, blev jeg overrasket.

IMG_9594Duften gav jeg ikke den største notits til at starte med. Nok grundet at man sad og spiste. Men i munden åbnede sig en spændende smags oplevelse. Jeg ved ikke helt hvad jeg havde forventet, men den ramte mig med det samme. Den var rund i smagen, fyldig med elegance. Lakridsrod.. wow, den kom med det samme, og derefter krydderurter, sommerblomster. Alt sammen i flot harmoni, det giver en varm og rund oplevelse. En flot niveau på frugtsyre, holder smagen levende og er med til at give en flot finish i eftersmagen. Og straks tænker man at man få efter et mundfuld mere.

Først efter andet glas, begyndte jeg gå dybere ind i duften. Her fanger man lette toner af skovbær og kirsebær, og duften er forbavsende let kontra oplevelsen i munden. Men den giver alligevel lidt fra sig, når man giver den ro.

Det er ikke sidste gang jeg prøver en Ruché di Castagnole Monferatto, for det er en skøn vin som jeg klart vil anbefale at prøve af. Den har sin helt egen verden at byde ind på. Det er en vin som skal nydes i sine unge år. 2011 udgaven her, syntes at være i perfekt balance.

IMG_9582

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.