Il Palagio Chianti Classico DOCG 2011

Så er tiden kommet til at vi ser nærmere på Laudrup Vin og Gastronomi og deres fremsende Il Palagio Chianti Classico. Det er efterhånden ved at være en gammel spiller på det danske vinmarked, som startede op tilbage i 1993. Her vendte Per Buhl med familie hjem fra Spanien og mens medstifter Michael Laudrup spillede i Barcelona før sit skifte i 1994 til ærkefjenden Real Madrid. Per og Michael skabte Laudrup Vin og Gastronomi udfra deres fælles interesse omkring de spanske vine og delikatesser.

Il Palagio Chianti Classico er ikke Spansk men Italiensk. Og som navnet siger, er den fra Chianti i Toscana. Chianti Classico navnet har en række regler sat til navnet for denne under region. Generelt er vinene fra Chianti Classico bedre end dem fra Chianti DOCG. Classico vinene forventes at kunne gemmes typisk mellem 5 og 10,  mens en Chianti Classico Riserva normal har bedre gemme potentiale. Men nu er det jo nødvendigvis ikke “gemme” vine der er de bedste. Så lad os kigge nærmere på denne Il Palagio Chianti Classico DOCG fra 2011.

Reglerne for Chianti Classico vine kræver at høstudbyttet kun må være på max 52 hl/ha. Og mindst 80% af druerne skal være Sangiovese. Typisk tilsættes en lille smule Colorion, Merlot eller Cabernet, for at være med til at bløde smagen lidt op.

Il Palagio Chianti Classico DOCG 2011 - (c) Druerne

Il Palagio Chianti Classico er sammenstukket med 95% Sangiovese og 5% Merlot. De lagres 12 månedet på slavonske egetræsfade hver for sig, og samles først når de fyldes på flaskerne og lagrer derefter 6 måneder ekstra før de frigives til salg.

Farven er flot og dyb med en snert af orange brune toner, som giver et spil i lyset. Tykke gardiner trækker ned af siderne i langsomt tempo, mens duften trækker op af glasset til næsen. Den emmer af saft og kraft med friske bær som danner et flot symfoni af hindbær og kirsebær. Oven i dette kommer også den animalske råstyrke som giver den liv.

Il Palagio Chianti Classico DOCG 2011 - (c) Druerne

Den fylder munden med det samme, og bredder sin varme let og tilpas krydderede smag i hele munden. Men på trods at dens styrke og varme er det en flot og elegant vin. For den holder sig inden for den komfortable zone, som også er til den lidt lettere ende af  Chianti spektret.

Eftersmagen holder flot ved og for en til at kigge efter det næste mundfuld. For den smager skønt og som den får ilt i glasset og temperaturen ændrer sig giver den flere nuancer, som igen er med til at styrke oplevelsen. En spændende og dejlig vin som er super valg ved køb 12 stk, hvor prisen er 135 kr. flasken.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.