William Hardy Langhorne Creek Shiraz

KÆRE LÆSERE, GODT NYTÅR.

Så blev det Januar 2016, og uge 1 venter forude. Det betød en sidste feriedag før det hverdagen igen i morgen går løs. Jeg nåede selv at trodse de ca. -5 frostgrader og den bidende vin, og snuppe en løbetur før aftensmaden.

Det er også uge 1 at Coop sætter 2 af Hardys vine på tilbud til halv pris. 49,95 kr pr. flaske. Hvidvinen anmeldte jeg i sidste uge, og i aften er det så rødvinens tur. Rødvinen er høstet i Langhorne Creek i Sydaustralien.

IMG_9395

Fruen havde lavet en skøn mørbradgryde mens løbeturen stod på, så huset duftede dejligt da jeg kom hjem. Så frem med Hardys William Hardy Langhorne Creek Shiraz fra 2014. Spændt på at se hvad en normal 100 kroners Hardy flaske kan byde på.

Shiraz er jo af natur en kraftig drue. Både på farve, duft og smag. Og det mærker man også med det samme med denne vin. Duften er kraftig lige fra proppen skrues af og de første dråber hældes i glasset. Et par slyng er dårligt nødvendige, men man mærker straks den solmodne og varme duft. Men desværre er det en lidt mudret duft. Koncentrerer man sig virkelig, så kan man fange lidt læder, tobak og brændt gummi. Brændt gummi ser man dog typisk i sydafrikanske vine. Duften er fin, men lidt for general. Jeg savner den havde lidt mere karakter af at være sin egen.

IMG_9403

Smagen er præget af sødme. Måske for at gøre den mere “amarone” ligende? Men i hvert fald bliver den lidt sjov i smagen. Bestem sin egen her.. men desværre ikke helt på den måde jeg havde håbet. For sødme med shiraz’en krydrede peberkant, i blandet meget mørke frugt noter, vanilje og en anelse eukalyptus. Den blanding, gør at sødmen drejer over i en mere bitter afslutning, som så hænger i munden som afslutning på oplevelsen. Og det er uheldigt for oplevelsen. Lidt mere syre kunne have givet den en bedre slutning, men sødmen

Som helhed er det en vin der kan bruges til de kraftigere madretter. Men skal den drikkes som et stille glas uden mad, så findes der andre vine der meget mere oplagte til det formål end denne Langhorne Creek Shiraz fra Hardys.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.