Hjem » Anmeldelser af vin » William Hardy Limestone Coast Chardonnay 2014 på tilbud

William Hardy Limestone Coast Chardonnay 2014 på tilbud

Så er vi også hoppet med på bølgen af januar udsalg. Derfor kigger vi nærmere på en fremsendt hvidvin fra William Hardy, også kendt i daglig tale som Hardys. Det er en ny flaske fra Hardys, og som Coop sender på tilbud i Superbrugsen i uge 1 til halv pris.

Spiegelau Capri
Spiegelau Capri

Vi har fået lov at tage et smugkig på William Hardy Limestone Coast Chardonnay 2014, og se hvad den kan byde på. Vi har tidligere kigget en rødvin fra Hardy’s, hvor du også kan læse historien om Hardy.

Hardy er en af Coop kædens populære vine. Og er et af de sikre valg til middagsbordet. Man ser dem tit på tilbud i aviserne, men kan de byde på andet end en billig oplevelse?

Jeg valgte samtidigt at afprøve de nye Spiegelau hvidvins glas, som jeg “nøjsomt” har sparet mærker sammen til. Og de gør det bestemt super godt. Flotte og slanke. Samtidigt klar til et godt slyng og duften samles godt til næsen.

Men lad os komme til vinen. Det er jo det som det hele handler om.

En flot gul korn moden farve, klar og blank står den i glasset. Duften har en let frugt fedme, men uden at kunne ramme hvilke frugter der er tale om. En lidt typisk duft, for de lette Australske chardonnay vine.

IMG_9331-2

Smagen rammer en blødt og let cremet. Knap så smør cremet som de europæiske chardonnay hvidvine. En meget let pirren på kanten af tungen, kranser omkring oplevelsen af citrus noter, foruden den meget klare fersken og abrikos. Samtidigt milde toner af en krydderi, som er lidt svært helt ramme. Men minder mig lidt om en svag korriander.

Den er og bliver nem drikkelig, og gør sig fint ved de 12-14 grader. En vin som fint kan tages med hjem i uge 1, og gør det godt når familien samles over middagsbordet med fisk, pasta, kylling eller skaldyr. Eller som en hurtig og nem velkomst.

Tak til Coop og Holm Kommunikation for smagsprøven.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske fra Beaujolais, Bourgogne eller nord Italien. Men resten skal også smages og udforskes. Elsker en god vinøs overraskelse.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv en kommentar

Loading Facebook Comments ...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.