Champagne Béchet de Rochefontaine

Her på Druerne.dk har der været stille længe. Faktisk for længe. Det er sket før i tiden, når enten Brian eller jeg har haft andre projekter, der fylder vores fritid. Denne gang er vi begge i fuld gang med nye projekter, der (desværre) tager al vores fritid. Brian har fået nyt arbejde inden for en ny branche, der kræver at han sætter sig ind i en hulens masse ting. Angående mig selv har jeg netop købt nyt hus, så tiden går med flytning, renovering og generelt komme på plads.

Renovering

Som altid kommer vi stærk tilbage med en masse anmeldelser og artikler, men indtil da går der desværre lang tid før vi har tid til at skrive flere gange om ugen på Druerne.dk. Som kompensation valgte jeg at åbne en flaske Champagne Béchet de Rochefontaine efter vi havde fået nøglerne til vores hus for både at fejre ny adresse men også pga. at kæresten samtidig havde fået nyt job. Vi slog da ikke til Søren men valgte at åbne en flaske fra Chaudron & Fils. En ganske udmærket boblevand købt i Super Brugsen sidste år.

Super Brugsen i Løsning havde købt nogle kasser Champagne fra Chaudron & Fils, som de ikke kunne sælge til kunderne. De brændte derfor inde med en kasse, som min vinbuddy Henrik og jeg købte og delte. Denne flaske er godt nok min sidste af dem, så det er på tide med nogle noter.

Vinen er tør og typisk. En såkaldt brut, som jeg synes fungerer bedst. Godt med tør smag, hvor det basale ved vinen består bedst; hø og æble blandet med en svag lemonduft. Den byder på en kort eftersmag, der passer godt med både duft og selve smag. Ikke noget videre vildt og voldsomt. Generelt vil jeg sige, at den er langt bedre og mere harmonisk end de billige Champagne, Cava og Prosecco, du kan erhverve til 100 kr.

Drik den en hverdag eller i formelle selskaber. Til tider hvor du skal imponere med en god basisvin – og på dage, hvor du bare har lyst til Champagne. Som Lilly Bollinger sagde:

Jeg drikker Champagne, når jeg er lykkelig. Og jeg drikker den også, når jeg er ked af det. Nogle gange drikker jeg den, når jeg er alene; og når jeg er sammen med andre, betragter jeg den som helt nødvendig. Jeg nipper til den, når jeg ikke er sulten, og drikker den, når jeg er. Ellers rører jeg den aldrig – undtagen når jeg er tørstig.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.