Château Lascombes Margaux fra Lidl

Lidl har valgt at fremsende to flasker vin, der sælges fra 30/8: Den ene, Château Lascombes Margaux Grand Cru Classé anno 2009, samt Réserve de la Comtesse anno 2010. Med begge vine forsøger Lidl at forøge deres felt af luksusvine, som de selv kalder Château Vine, og imodsætning til tidligere har de udvalgt vine til ikke mindre end – hold fast – 499 kr og 799 kr.
I denne anmeldelse koncentrerer vi os til den dyre flaske. Læs evt. Brians anmeldelse af Réserve de la Comtesse.

Den markedsføres som en 94 Parker Point-vin, hvor Robert Parker roser den for en moderne stil med en silkeblød tekstur. Og det er lige præcis hvad både Brian og jeg lægger mærke til.

Det er en kølig stil med en kraftig smag. En god, rund dog underspillet Bordeaux-fornemmelse, hvor duften bærer tydelige præg af ribs, peber, vanilje, lakrids, honning og blåbær. Mange tydelige dufte for der er kælet for detaljerne.

Smagen er kraftig med tydelig frugt, let syre, den er meget harmonisk og elegant – både Brian og Robert Parker bruger betegnelsen “silkeblød”, og har vil give dem ret. Spørgsmålet er bare, om den er for silkeblød – jeg er meget i tvivl. Det er op til den enkelte at bedømme. Denne kritik får mig dog ikke ned med nakken, og i stedet nyder jeg den bløde, afrundede eftersmag med frugtsyre siddende i kinderne.

2. cru jf. 1855 klassifikation

Château Lascombes er blevet tildelt en plads i 1855 klassifikationen, hvor producenten har 2. Cru-marker (læs mere om 1855 klassifikationen på http://www.crus-classes.com). Denne vin kommer fra de fineste marker i Medoc, hvor der er anvendt 48% Merlot, 48% Cabernet Sauvignon og 4% Petit Verdot. Denne 2009 har megen lagringspotetiale, og min anbefaling er at lade den ligge en del år endnu. Den vil i så fald levere en endnu mere kompleks og silkeblød smag.

Chateau Lascombes

Spørgsmålet som jeg stiller mig selv, og som du sikkert også gerne vil have svaret på: Er den 799 kr værd? Til det vil jeg nøjes med at svare: Det kommer an på hvad du søger i vinen:

  • Går du efter en vin, der er dobbelt så god som en 400 kr vin, så vil du blive skuffet. Det er en vin af stor format, du bliver forkælet ud over alle grænser, men i denne prisklasse går man efter oplevelsen og smagen men tilsidesætter ens behov for at gå efter et godt køb.
  • Ønsker du derimod at smage en vin af anden format, at prøve en 2. cru-vin eller gå et niveau op i forhold til hvad du er vant til, så skal du bestille vinen på lidl.dk.

I mit tilfælde vælger jeg sidstnævnte og smider gerne 799 kr over disken. Både fordi jeg har smagt rigtig meget anden Bordeaux-vin, men også fordi jeg er nysgerrig nok til at vil se, hvad Lidl kan tilbyde, som andre supermarkeder ikke kan. Og her kan jeg uden tøven sige, at jeg er begejstret for det nye tiltag. Just keep ’em coming!

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.