Al Molino Marzemino IGT 2013

Når sommeferien går til Italien… og til Gardasøen, så lander man jo mit i et de store områder danskere elsker. Både at besøge, men også at drikke vine fra. Hvad enten man har købt dem i supermarkedet eller hos vinhandleren herhjemme. Eller hvis man som jeg gjort med denne flaske, har købt den med hjem fra besøget i Italien.

I jagten på spændende steder at besøge via Strada del Vino, ledte vi i Siesta timerne efter et sted i grønne, hvor vi kunne holde frokost pause. Og pludselig nærmest ud af det blå efter lang tids søgen, fandt vi et skønt lille sted langs en bjergside, med udkig over vinmarkerne i dalen til bjerget overfor. En fint stenbord med sten bænke hvor vi kunne nyde vores lille tapas inspirede frokost.


IMG_7411

Lige overfor denne lille sted, var der en cafe/vin butik. En lille butik, som indeholdte 5-6 borde indenfor med lidt spisende gæster, der fik sig lidt brød, skinker og ost. Udenfor er der også masser af borde, der inviterer til at nyde et glas vin til maden i det gode vejr. Det var en lille cafe på jorden til Al Molinos marker, hvorfra de naturligvis solgte deres vine. Jeg var heldig at finde 4 af deres vine på hylderne. 2 røde og 2 hvide.  Alle kostede den nette sum af 2,5€ pr. flaske. Altså ca. 20 kr flasken. Så jeg tog chancen og købte dem med hjem. Desværre kunne jeg ikke få meget viden ud af personalet, da deres engelsk og mit italienske ikke gav det store udbytte. Men hvad, vi lader flaskerne tale for sig selv i dag.

Marzemino

IMG_8254Marzemino er navnet på en italiensk druetype. Ikke en man hører meget om på de danske breddegrader. Den dyrkes primært i de nord italienske egne. Den er mest kendt igennem Wolfgang Amadeus Mozarts opera af navnet Don Giovanni, hvor et replik lyder: “Versa il vino! Eccellente Marzemino!”.

Jeg selv er lidt spændt, da jeg ikke før har smagt druen. I glasset forsøger den at lokke med sin mørke farve, som virker rødbrun og alligevel ikke helt uigennem trængelig i kanten. Gardinerne.. eller rettere gardinet. For et hårdt slyng rundt i glasset, for det til at side højt, som en tynd kant i glasset. Det bliver hængende ganske længe.

Duften er let og svag i styrke. Dejlig frugtig sødme med et strejf vanilje. Frugten kamufleres af vaniljen, men alligevel fanger man en let blomme og sommerblomsters sødme.

Blommer og kirsebær dukker klart op i smagen. En medium fyldig vin, som har en let sød kant. Altså det modsatte af en tør vin. Den starter på tungen, trækker lette krydderier langs kanten af tungen, for at slutte på tungens midte igen. Det er toner af et let pift friskkværnet peber der lige strejfer kanten af tungen. Uden at smage som Blommen i Madeira, så trækker den alligevel lidt tankerne hen på det søde fyld i en Anthon Bergs chokolade af samme navn. Og så dog alligevel ikke helt.

IMG_8265Al Molino Marzemino er nem drikkelig for alle, og fungerer godt med måltider af mellemstyrke. Vil fungerer super godt til det store ta selv bord. En vin som skal drikkes samme år eller året efter man snupper den med hjem fra Italien. Den dyrkes på øst siden af floden Fiume Adige i udkanten af byen Dolce i Verona.

Skal du selv på disse kanter vil jeg anbefale at købe denne vin med hjem. For af en vin til 20 kr flasken, er det et fantastisk køb. Da jeg vil vurdere den til at koste mellem 50-75 kr herhjemme for noget tilsvarende. Du finder cafeen og vinmarkerne fra Azienda Agricola Al Molino på følgende adresse øst for Gardasøen:

Strada Statale 12, 37020 Dolcè VR, Italien. Dette link går til Googles Street View. Og hvis du blot drejer kamerat 45 grader mod venstre, ser du det lille sted, hvor en medbragt frokost kan nydes. Byen ligger langs A22 på øst siden af Gardasøen.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.