Vindoro Primitivo di Manduria 

IMG_8120Så er sommeren snart forbi.. eller .. i hvert fald så er sommerferien forbi. Håber dog at vi stadig for lov at smage på sol og varme her i august og september før nætterne igen bliver længere end dagen.

Det er desværre ikke meget vi har fået skrevet i den seneste tid, men jeg håber vi kan speede lidt op igen her i efteråret.

Men nu til en spændende italiener som jeg fik i fødselsdagsgave af min søster og hendes familie. Og jeg havde fået fornøjelsen af, at finde indhold til aftenens menu. Og ja.. den lokale Super Brugsen her i Løsning hvor vi bor, har hver fredag en “Sammensæt-din-egen-menu” tilbud, hvor slagteren disker op med forskellige kartofler, salater, sovs og ikke mindst bøffer. Og det klarer de faktisk rigtig godt.

Vindoro Primitivo di Manduria leveres i en flaske, hvor man straks tænker om det er en bly flaske. For nøj hvor er den tung. Ikke hver dag man møder en flaske der vejer omkring de 2-2,5 kg. med indhold.

IMG_8135

Når man afpropper flasken, og sætter næsen til flasken, banker duften op med solbær og vanilje. Og det styrkes yderligere, når man hælder det første glas op, og tager et dybt snus fra det. Man får en godt moden solbær, varme og vanilje. Intens som en ublandet Ribena solbær saft, dog mindre sød duft en Ribenaen. Kraftig men alligevel behagelig og dragende på en skøn.

Den står mørk og tung i glasset. Ligeså fylding som smagen er, ligeså tyk er den i farven.  Nærmest mat sort når den står i glasset og suger lyset til sig.

Smagten af Vindoro Primitivo di Manduria følger duften fint. Solbær smagen er også her markant, men også noter af blommer krydret med et strejf vanilje. En anelse frugt sødme er med til at runde smagen af. Den er kraftig og fyldig, men holder sig lige under det bombastiske og kvalmene niveau. Smagen holder fint og går langsom mod en let eftersmag, der lige flankeres af en fin note af peber til at give modspil.

IMG_8129

 

Det er ikke en dyb vin, men det jeg vil kalde en pleaser.  Det er en nem drikkelig bamsevin af de helt klart bedre slags. Går super fint til en god peberbøf eller andre krydrede retter.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.