Réserve de la Comtesse fra Lidl

Sjældent bliver man så overrasket som vi blev forleden dag. For pludselig holdt GLS i indkørslen med en pakke der ikke var varslet på forhånd. Og i den, klirrede 2 flasker vin. Så med spænding blev kassen åbnet og frem viste sig 2 super spændende flasker. Ikke flasker man normalt vil se i et lavpris supermarked som tyske Lidl. Men alligevel forsøger de at blande sig med de store vinkæder og små importører for at præsentere nogle af de ypperste vine i deres Château uger.

Og denne pakke indeholder lige netop næste uges special vine. Jeg kigger derfor nærmere på Réserve de la Comtesse skabt af Sci Domaine de Chateau Pichon Longueville, Comtesse de Lalande fra Pauillac. Kim har smagt på ugens topvin, Cháteau Lascombes Margaux 2009 som kommer på en af de næste par dage.

Pauillac ligger i hjertet af Bordeaux. Også her man finder de store huse som Cháteau Latour, Cháteau Lafite Rothschild og Cháteau Mouton Rothschild som er 3 af de 5 Premier Cru vine fra Bordeaux.

IMG_8244

Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande

Pierre de Rauzan Mazure køber i 1686 en vingård nær Chátour Latour som hedder l’Enclos Rauzan. Hans datter Teresa bliver gift med formanden for parlamentet i Bordeaux, Jacques de Pichon Longueville François, og får i medgift en af Bordeaux helt store vinmarker, som siden gik i arv gennem generationer i over 250 år.

I 1925, efter de dårlige år med op til, hvor markerne var præget af meldug, bedrageri og krig. Det ødelage vinmarkerne. Men alligevel købte Edouard og Louis Miailhe, som nedstammer fra en gammel familie af Bordeaux ejere og mæglere. Edward Mialhe overtager slottet i ca 30 år, inden han overlader styringen til sin datter Madame de Lencquesaing

Madame de Lencquesaing vælger i 2007 at sikre fremtiden for vingården ved at sælge til det prestige fyldte House of Champagne Louis Roederer, som i dag har igen sat fokus på kvalitet og prestige. Og dermed også har fremtryllet vinen jeg i aften kigger nærmere på.

IMG_8245

Lidl

.. har valgt Réserve de la Comtesse til deres butikker. Dvs. at du fra d. 30/8-2015 kan finde den i deres butikker til 499,- kr. Dette sammen med 33 andre Cháteau vine fra de bedre vinslotte og gårde i det franske.

Vi takker for at have fået lov at smage på deres vine i denne eksklusive prisklasse.

Réserve de la Comtesse

Men nu til den vin det hele handler om. Nemlig Réserve de la Comtesse årgang 2010.

Mørk og klar overflade i glasset, med genskind i overflade fra det lyser der rammer glasset. Umulig at gennemlyse. Farven kommer fra druerne Cabernet Sauvignon og Merlot, som generelt giver mørke vine.

Réserve de la Comtesse sammensættes af 4 druesorter. Forholdet mellem dem veksler lidt fra årgang til årgang, og justeres så man opnår den bedste sammensætning. Fordelingen mellem druerne er ca. som følger:

  • 45% Cabernet Sauvignon
  • 35% Merlot
  • 15% Cabernet Franc
  • 5% Petit Verdot

Med det samme næsten rammer våd skovbund med lidt animalske toner mod en grisestald. Dette er med til at give spændende og elegant duft, som også har nogle mørke frugt i baggrunden. På den måde udfordres man til lede videre efter svaret.

IMG_8236

Trods en alder på blot 5 år, er gammel nok til at byde på en skøn smagsoplevelse. Man mærker straks hvor silkeblødt den lander på tungen, trods den faktisk er til den kraftige side. For blot et sekund efter første sansning, rammer fylden fra midten af tungen udover kanterne og helt til kinderne. Den byder på en spændende og elegante toner af mørke kirsebær og anis/lakrids toner med god frugtsyre. Smagene og syren harmonerer super godt sammen. Og man mærker nærmest ikke, at der er tale om en vin der faktisk suger i kinderne. Det er nemlig en tør rødvin.

Harmonien forsætter i eftersmagen, hvor garvesyren er helt på toppen. Utrolig behagelig finish med masser af saft og lakrids, der holder ved i lang tid. Lakridsen bevæger sig fra anis toner for mod at enden at gå over til en mere lakridsrods agtig tone, som de mørke frugter glider væk eftersmagen.

En super skøn vin som er en nydelse at drikke. Den går godt sammen med en god bøf, men det anbefales at man også når at nyde et glas uden mad. For det er der man virkelig smager alle vinens finesser. Så har du 500 kr. i overskud næste gang du er i Lidl, så snup denne flaske med hjem.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.