Château La Tour de By 2009 Médoc

IMG_6914Efter et par “ture” til Italien, så snupper jeg lige et smut forbi Frankrig. Og faktisk til et af de mere berømte navne.. som ikke skal forveksles med det Château Latour.  Jeg valgte i dag at åbne en flaske Château La Tour de By 2009 fra Médoc.

Médoc er området der ligger på vestbreden i fjorden Gironde. Og under appelation Médoc er den nordligste del af dette område. Det er her vi finder Chàteau La Tour de By. Og dermed uden for områderne hvor vi finder 1. cru markerne.

Men trods det, så er det en rigtig dejlig flaske vin jeg her har fat i. Det er fra det store årgang 2009, som var et super år i Bordeaux. Faktisk har jeg valgt at poppe proppen meget ungt. Mange mener nemlig at den først vil toppe om ca. 10 år. Mere om det senere.

Vinen er sammensat af et klassisk venstre bred Bordeaux blend, bestående af:

  • 60% Cabernet Sauvignon
  • 35% Merlot
  • 5% Petit Verdot

Cabernet Sauvignon og Merlot giver masser af farve, og ikke mindst duft. Duften er rund og fyldig. Der er masser af frugt i duften, og har en kompleksitet der gør den yderst interessant at få i næsen. Den udvikler sig og åbner som den får ilt. Derfor kan en karaffel med storoverflade hjælpe godt med til at få ekstra nydelse ud af denne unge vin.

IMG_6905Den er kraftfuld og har masser af tanniner, som holdes i spil den livlige frugt. Der er solbær og brombær, som giver sødme og danner modspil til tanninerne. Den er elegant og blød i munden. Syren er frisk og sprød, men ikke ubehagelig på nogen måde. Den sprudler af liv, og giver tegn på at der er masser af år i den endnu.

Eftersmagen holder ved længe, og holder sig frisk og saftig. Og udvikler en tone af mint på bagkanten før den toner helt ud. Og det er her man virkelig fanger suget i kinderne, når frugtens sødme svinder ud.

En fantastisk vin at servere med en god oksebøf fra den lokale slagter, med mellem landing på grillen, inden serveringen på din tallerken. Det er en nydelse at drikke.

Og den har fået mig til at kigge mig omkring hvor jeg kan få fat i den. Det er nemlig en gave jeg har modtaget fra Louis Nielsen, efter jeg har hjulpet dem med at rette en fejl i deres procedurer. Så der skal lyde et stort tak til deres kundebehandling (og bestemt også vinen). Kort sagt et fantastisk valg de har sendt til mig.

 

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.