Notice: Undefined index: query in E:\Websites\DRUERNE.DK\www.druerne.dk\wp-content\plugins\schema-and-structured-data-for-wp\admin_section\common-function.php on line 3653

Jess Hagelquist havde super vine med til Cafe H

Cafe H VinsmagningDet er anden gang at Jess Hagelquist fra Hagelquist Vine kiggede forbi Cafe H. Sidste gang var i april 2013, hvor Kim og jeg selvfølgelig også var til stede. Dengang havde han et flot niveau vine  med – især da prisen kun er 195 kr for at deltage. Så vi var meget spændte på at se, hvad han ville præsentere denne aften.

Hagelquist vine er blevet kåret som Danmarks bedste vinhandel af flere medier. Det vil sige, at det fik vi at vide til vinsmagningen, men vores fremragende journalister hos Druerne.dk har ikke kunnet finde frem til beviserne. Så den lader vi lige stå i luften… 😉

Det var derfor også spændende at se, at vi skulle smage vine med salgspriser fra 99 kr og helt op til 699,75 kr pr. flaske. Dermed også spændende at se, om den dyreste vin rent faktisk også er den bedste vin.

Lad os kaste os over de mange dejlige vine:

1. Miraval Spumante Extra Dry 2012 fra Bellenda

Lois fra Loimer Winery

Det er altid skønt at starte aftenen med et glas bobler. Jess præsenterede her en skøn og frisk boblevin. Selvom den står som extra dry på flasken, så var den faktisk dejlig sprød. Perlede godt med sødme på tungen med toner fra søde pærer og ferskner. Skøn start og let drikkelig. Jess kunne berette at salget af bobler, hvad end det er Champagne eller som her Spumante, er steget med 11% i Danmark det sidste år.

Område: Veneto, Italien
Pris: 89,75 kr
Karakter: 8/10

2. Sauvignon Blanc 2013 fra Hunky Dory

IMG_6023

En spændende hvidvin som straks sætter næsen i gang. For i første snus, fanger man en let indelukket animalsk duft a la stald. Sjældent at fange det på hvidvine.

Nogle betegnede denne specielle duft som en let omgang “kattepis”, og jeg kan godt se hvad de mener. Denne animalske duft, var suppleret af en dejlig hyldeblomst duft. Den har en flot moden gylden farve. I munden også masser af frugt og let syre, som giver en behagelig oplevelse.

Område: Marlborough, New Zealand
Pris: 79,75 kr
Karakter: 8/10

3. Aura 2012 fra Fontaine du Clos

Aura Fontaine du Clos

Så starter vi på en første række rødvine. Denne Aura vin solgte godt, da et energiselskab skiftede navn til Aura pga. af navne matchet. Men det er nu også et rigtig hæderligt glas vin. Farven er dyb rød, og sætter farvede gardiner af medium størrelse på glassets sider. Duften besidder animalske toner til den kølige side. I munden kommer modsætningen i en varm fyldig smag af svesker og lakrids. En pæn peberkant sniger sig frem i eftersmagen. Den er dog lidt lukket, men åbner langsomt op når man slynger den godt rundt i glasset. Ifølge Jess, bliver denne vin også serveret i det franske præsident palads.

Område: Rhone, Frankrig
Pris: 89,75 kr
Karakter: 8/10

 

4. St. Romain 2002 fra Leon Lavorel

IMG_6067

Aftenens absolut ældste vin. Sjældent at man på en så billig vinsmagning får lov at smage en over 10 år gammel flaske. En ægte Pinot Noir fra Bourgogne med alder kan være fantastisk. Faktisk driller Jess os med ikke at vise butiksprisen på denne flaske. Man ser straks i glasset at den har alder. Den står tydelig brunlig frem og lys – nærmest transparent som en Pinot Noir typisk er, når den får alder. Der er tydelig fad og skovbund i den kølige duft, som også giver lakridsrod fra sig. Og når man smager den, rammes ens Pinot Noir-zone totalt. Smagen rammer helt plet. Der er stadig et flot syre niveau, som er med til at give en rigtig harmonisk mundfuld. Smagen er lang, rund og delikat. I eftersmagen dukker lettere minttoner frem. Et fantastisk glas!

Område: Bourgogne, Frankrig
Pris: Ukendt
Karakter: 10/10

5. Marlborough Chardonnay 2009 fra Huia

Marlborough Chardonnay 2009 fra Huia

Aftenens anden hvidvin kommer på bordet. Der er virkelig power på den gule farve. Duften er frisk og har noter af pære og vanilje.

Når den lander på tungen, fanger man den cremede konsistens som smør. Den har et fin syreniveau og er ret enkelt i sin smag med primært pære. Dog er en anelse kantet i sin konstruktion, og mangler lidt en rød tråd fra start til slut.

Område: Marlborough, New Zealand
Pris: 119,75 kr
Karakter: 7/10

6. Châteauneuf-du-Pape 2011 fra Domaine du Pegau

Châteauneuf-du-Pape 2011 fra Domaine du PegauVidere med de røde. Denne gang en flaske fra Châteauneuf du Pape i Frankrig, hvor Domaine du Pegau hører til.

Den stråler mørk og dybrød i glasset og drager øjnene til sig. Den er kraftig i duften med masser af frugtsødme. Nærmest helt bombastisk.

I munden dejlig frisk og voluminøs med masser af mørk frugt og lidt kaffe, som flankeret af en peberafslutning med noter af mint.

Område: Rhone, Frankrig
Pris: 375 kr
Karakter: 9/10

7. Gersch Granache 2005 fra Small Gully

The Grech 2005 fra Small Gully

En mørk rødvin med en snert af brune kanter. Hvilket også må formodes at en vin med 10 år på bagen kan have tegn på.

Duften har klare noter af en regnvåd skovbund. Smagen buldrer afsted, og er meget bombastisk.

Der er blomme og peber. Den er ret banal og ligefrem i sin smag, men måske også en tand for banal.

Område: Barossa, Australien
Pris: 349,75 kr
Karakter: 8/10

8. The Black Magic 2009 fra Small Gully

The black magic fra Small Gully

Autralske vinmagere elsker de skæve navne. Og med navnet som The Black Magic så forventer man en oplevelse af de bedre. Men det må man også forvente af en vin der koster 399,75 kr pr. flaske.

Den er ekstrem mørk i farven. Nærmest helt matsort. Kun når lyset rammer ser man de røde toner. Så navnet passer på perfekt. Duften er kølig og frugtig. Men under overfladen gemmer sig en tung vin.

Den er kraftig i smagen. Meget kraftig og skal nærmest bides over i små stykker. Den har mørke frugter og peber. En rigtig Shiraz-bamse.

Område: Barossa, Australien
Pris: 399,75 kr
Karakter: 9/10

Afslutningen på aftenen.

Efter vi kom igennem de 8 vine, var snakken i lokalet også taget store højder. Cafe H bød på et oste/pølsebord, som var meget tillokkende til også at hente 2. portion. Så kunne man ellers smage løs på resterne, hvis man var heldig at have lidt tilbage fra smagningen.

Her kan du se lidt stemningsbilleder fra aftenen:

Men mere spændende var det, da Jess åbnede sin medbragte vinbar. Her bød han på et par ekstra flasker fra aftenenssmagning, ligesom han havde taget en række andre vine med fra hans sortiment i Hagelquist vine. Og netop det med at der tilbydes andre vine end dem fra smagningen er en fantastisk mulighed, for lige at vælge noget nyt og spændende, og en mulighed for at finde anden vin at sammenligne en aftenens vine med.

Jess Hagelquist skal også for sin livlige og indlevende måde at fortælle om hans vine. Og for at blive hængende til lidt snak og spørgsmål ved bordene efter smagningen. Her kan du se et klip af hans fortælling om flaske nr. 7 og 8.:

Bonus vinen: Barolo 2010 fra Brezza

Brezza BaroloEfter vinsmagningen valgte vi at købe en en spændende Barolo til 200 kr fra vinbaren.

Den har en flot rød farve i glasset, og giver en let duft af frugt og skov.

Den er stadig ret ung og sprudler af syre. Derfor går der nok lige nogle år før den når sin top.

Eftersmagning toner over en flot behagelig peberkant.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.