Costabella – Smagen af Norditalien

Turen går til Italien. Til området Norditalien og rettere til området omkring det populære turistmål Gardasøen. På den østlige side ligger byen Bardolino hvor Cantina Zeni 1870 holder hjemme. Til min fødselsdag fik jeg 2 flasker fra denne vingård. Og med dem fulgte muligheden for at besøge dem til sommer. Så det glæder jeg mig meget til. Men før jeg kommer der til, skal jeg lige smage lidt på et par af vinene.

IMG_6346Den første altså nu. Den hedder Costabella Rosso Veronese IGT fra 2012. En sjov størrelse af en vin. For produktionsmetoden er ligesom Amarone og Ripasso, som Cantina Zeni også producerer. Hoveddruen er Corvina, som tørres i 40 dage inden de presses. Dette gøres for at koncetrere saften og kraften i smagen. Vinen spædes yderligere op med Cabernet Sauvignon og Merlot som også går igennem tørringsprocessen, men dog kun i 20 dage. Efterfølgende lagres den må fade i 8 måneder.

Den er dyb rød i glasset, hvor den står klar og glat i glasset. Duften er også typisk fra området. Den er let men meget frugtrig af mørke frugter som modne blommer og lidt sveske.

Det er sødmen man først mærker på tungen, inden dens intense ripasso typiske frugt bombe breder sig i munden. Men Cabernet og Merlot er med til at runde smagen af. Faktisk sporer man ikke den store garvesyre i eftersmagen. Men det giver så frit spil til at den kraftige frugtsmag som hænger ved i lang tid. Man mærke lidt en peberkant forsøge sig, men bliver holdt i skak af frugten. Den tunge modne blommer og solbær dominerer, men på en skøn måde. Man smager tydeligt, at man er i Norditalien.

IMG_6333

Smagen er harmonisk og sammenhængene, og blandingen fungerer faktisk rigtig fint sammen. En skøn kraftig frugtbombe uden skarpe kanter, som godt kan give tankerne mod en let ufortyndet Ribena solbær saft. En vin der er super god til prisen på 80 kr. flasken ved køb af 6 stk.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.