Bonfante & Chiarle Bisú Barolo 2008

Efter vores store aften i vinklubben, hvor vi fik smagt mange skønne barolo’er og andre skønne nebbiolo baserede vine, var det skønt at modtage en flaske Bisú Barolo fra Tastersbox. Spændende at se hvordan denne flaske kan leve op til det niveau vi havde den aften.

IMG_5852Barolo’er er for mig noget af det bedste Italien kan byde på. Vel og mærke hvis de er lavet med kærlighed og dette kan smages. For ligesom andre vinnavne som fx. Amarone er blevet populære, er de også blevet misbrugt til at sælge “billige” udgaver, som desværre også smager derefter. Hvilket igen så er med til at give en forkert opfattelse af hvad en barolo er for en størrelse.

Denne Visú fra Bonfante & Chiarle, er en enkelt marks vin fra marken Marvenga i Serralunga. Den lagres 1 år på nye fade og derefter 2 år på brugte fade.

Fra man hælder vinen op, kan begynde at ane duften. Den pirrer til at man straks på sætte næsen helt tæt på glasset. Man støder på en note af friske rabarber og sommer blomster. Og samtidig en syre der minder mest om duften fra et frisk syrlig æble efter første bid. En skøn og behagelig duft, som hænger godt sammen.

Den er dejlig tør, og giver et sug i kinderne. Og faktisk har jeg smagt på den over flere dage. Hvor den første aften stod mere rå i sin smag, så har ilten udviklet vinen mod det blødere. Den lander på tungen med et brag af frugt, uden at det på nogen måde bliver for vulgært. Den er rund og dejlig, og en mørk moden frugt smag ligger sig bredt på tungen, og holder de suget i kinderne i skak. Den hænger sammen. Og faktisk giver udvikler den sig i smagen jo mere ilt den får. Første aften fornemmer man nogle mint toner, men de bliver tydeligere efter et døgn i flasken med prop på. Og gør faktisk smagen endnu bedre. Så hæld den gerne på karaffel en time til to før, med stor overflade.

IMG_5856

En super dejlig barolo som byder på masser af god smag.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.