Vinsmagning hos Cafe H med Vinova

IMG_5560_kvadratTraditionen tro har Anne-Dorthe, der bestyrer Cafe H i Hedensted Centret, inviteret til årets første vinsmagning. Små 40 personer var dukket op til at høre og ikke mindst smage på Vinovas vine, som Martin Jørgensen præsenterede med masser af fine historier og referencer til vinenes historie og ophav.

Som altid havner man i godt selskab med folk omkring bordene. Både Kim og jeg deltog i aftenens arrangement der blev afholdt fredag d. 6/2-2015.

Som emne til aftenens vine var Martin blevet bedt om at tage hans bedste vine med, som kunne ligge inden for budget på 195 kr pr. mand. Og det bød på en rejse rundt i Europa, hvor vi fik besøgt:

  • Spanien
  • Østrig
  • Italien
  • Frankrig

Altså 3 af de helt store vinlande, samt outsideren Østrig, som nok for mange er lidt en ukendt område – specielt på rødvinsområdet. Men faktisk har Østrig nogle fantastiske vine at byde på. Men lad os kaste os ud i de mange vine.

2013 Lois fra Loimer Winery

IMG_5564_kvadrat

Hvidvin med skøn frisk duft, der sitrer af frugt. Den står med en flot gylden farve. På tungen leverer den et flot syreniveau, som mærkes pirrende på midten af tungen. Giver noter af fersken og pære i smagen. Druen er Grüner Veltliner, som primært anvendes i Østrig.

Område: Kamptal, Østrig
Pris: 100 kr
Karakter: 7/10

2013 Idoia Blanco fra Cantina N’Estruc

IMG_5575_kvadrat

Aftenens anden hvidvin. Denne gang en noget køligere duft. Vinen er skabt på en blanding af 4 forskellige druesorter. Farven er gul som en Chardonnay. Den virker cremet i konsistensen og giver fornemmelsen af smør. Men desværre lidt flad og monotom i smagen, som virker til at mangler lidt syre til at sparke den igang.

Område: Catalonien, Spanien
Pris: 115 kr
Karakter: 5/10

2013 Ventoso fra Poggio Argentiera

IMG_5612_kvadrat

“Den med grisen” kunne man kalde denne flaske rødvin. Den præges af et opfedet slagtesvin på etiketten. Vinen er primært skabt på Sangiovese iblandet Cilliegiolo. Der er en mild duft af solbær. Smagen er dog meget volumiøs og emmer af frugt. En fyldig med dog lidt kedelig mundfuld, som ebber ud med en let bitter smagsnuance i eftersmagen.

Område: Toscana, Italien
Pris: 80 kr
Karakter: 4/10

2013 Effet Papillon fra Marjorie Gallet

IMG_5637_kvadrat

Den næste kan man så passende kalde “Sommerfuglen”. Her prydes flaskens etiket af en fin lille rød sommerfugl.  Den har en fin moden duft samt mørk frugt, som virker ganske behageligt. Der er også toner af engelsk lakrids i duften. Præget af lilla kant. Smagen giver en varm krydret fornemmelse med solbær og en anelse blomme.

Område: Roussillon, Frankrig
Pris: 95 kr
Karakter: 5/10

2013 Carandelle fra Podere San Cristoforo

Carandelle

En kraftig Sangiovese-vin. Det er tydeligt at vi har fat i den italienske drue. Den sider klart i næsen. Den er enkel i duft og smag fra start til slut. Duften krydres endvidere af en let bitter kant, der klæder vinen rigtig fint. Nok det man vil betegne som en bællevin.

Område: Toscana, Italien
Pris: 150 kr
Karakter: 6/10

2012 Uccelliera fra Andrea Cortonesi

Uccelliera

Denne sangiovese-vin starter med en duft af mørke bær og med en snert af lakridsrod. Tung, rød farve, der emmer af styrke. Fint syreniveau, der gør den behagelig at drikke. Modne mørke bær og let krydret smag. Desværre formår den ikke at udvikle sig i munden og videre i eftersmagen, som virker meget ens.

Område: Toscana, Italien
Pris: 150 kr
Karakter: 6/10

2013 Moric Blaufänkisch fra Roland Velich

Moric

En flot dyb rød farve med lilla kant, der giver en let duft af krydderier. Duft og smag er i god harmoni. Der er mørk moden frugt i smagen, som akkompagneres med frisk hvid peber.

Område: Burgenland, Østrig
Pris: 175 kr
Karakter: 5/10

2012 Cotes du Rhone fra Laurent Charvin

Cotes du Rhone

Så landede vi igen i Frankrig. Her skifter smagningen retning, da der kommer en bestemt kraft i duften, hvor de animalske toner kommer frem. Den er let og elegant i smagen. Let tone er våd skovbund og solbær. Den slutter med en pebret kant, der fortsætter i eftersmagen. Den skjuler sin tørhed til eftersmagen, hvor man mærker kinder suge sig ind.

Område: Rhone, Frankrig
Pris: 120 kr
Karakter: 7/10

2012 Clos Marie, Somon, Pic st. Loup fra Christophe Peyrus

Aftenens sidste vin, som blev præsenteret, var desværre en fuser. Lidt ærgerligt at slutte med en så voluminøs vin i både duft og smag, at den bliver helt vulgær. Den virkede umoden med den ekstrem kraftfulde frugtbombesmag. Så det fik os desværre til at trække lidt på næsen.

Område: Languedoc, Frankrig
Pris: 235 kr
Karakter: 5/10

Tjek vores stemningsbilleder fra aftenen:

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.