Sprød Riesling fra Weingut Clüsserath-Weiler

Da jeg var på jagt efter julevinene, kiggede jeg forbi Vinoble i Horsens. Jeg gik efter en sikker vinder til juleanden, en Amarone fra Lenotti. Men samtidigt fik jeg også præsenteret en hvidvin som er deres egen import. Den er hentet hjem fra Mosel i Tyskland og er fra weingut Clüsserath-Weiler. Og den måtte jeg da lige snuppe med hjem og kigge nærmere på.

Sidste dag på juleferien, og en ny ret fra Sif Orellana seneste bog i gryden, og med en skøn 10 km løbetur i benene, så nu skal den nydes.

IMG_3449

Riesling druerne er taget fra 2 marker Apotheke og Altärchen, som er sandholdtige og med skiffer sten. Stokkende er i gennemsnit ca. 22 år gamle. Weingut Clüsserath-Weiler høster druerne ved håndkræft, og efter gærer dem på druernes egen bundfald, for at give mere fylde i smagen.

Af med skruelåget og op i glasset. Den er klar og lys i farven. Har en meget lys korn gul tone, og sætter fine tynde gardiner som hænger flot. Den er krystal klar og sprød og se på.

Man mærker straks at det er en Riesling i duften. Man har frisk frugt, ferskner i duften. Den er kraftig og går lige i næsen på den perfekte måde. Og hiver i en for at smage på den.

IMG_3437

Sprødheden forsætter i munden. Får den perler flot på tungen, hvor den folder sin mangfoldighed ud. Den har et flot syreniveau, der hiver i smagløgende. Man for oplevelsen af fersken og citrus. Mens den stille og behagelig falder til ro og lader smagen fylde eftersmagen. Den virker i en super fin balance.

En herlig vin til skaldyr eller blot som starter og velkomst. Den er sprød og perlende, med en herlig smag. En god tør Riesling fra Weingut Clüsserath-Weiler.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.