Castello Sonnino Chianti Montespertoli 2011

Tastersbox har været så venlige at give os en prøvepakke, så vi kan kigge nærmere på hvad deres service går ud på. Og det vil jeg komme nærmere ind på, når jeg har kigget nærmere på pakkes indhold. Den indeholder kort fortalt:

  • 4 flasker vin
  • 1 magasin med information om vinen og mad der passer til.

IMG_3516

Den første flaske jeg har fået kigget nærmere på er Castello Sonnino Chianti Montespertoli fra 2011. Og hvor er det skønt at få en ark med viden om hvad det er man er ved at hælde i glasset. Når man står i et supermarked, kan man tit mangle det ekstra information der får en til at putte vinen ned i vognen. For en etiket fortæller ikke meget om hvordan vinen er lavet, hvorfor den er skabt som den er, og historien om vinen.

På side 12 i Tastersmagazine præsenteres både vinen, området og producenten. På den måde bliver man klædt på til dufte, kigge og ikke mindst smage på Castello Sonnino Chianti Montespertoli.

IMG_3519

Tastersbox har fået vinen leveret fra Piaf Vinhandel i Silkeborg, hvor den koster 149,- kr for en enkelt flaske. Dog kan man spare lidt, hvis man køber 12 flasker.

Så nu kan jeg vist ikke trække den længere. Så af med proppen og i glasset med de spændende dråber. Her viser den sig rigtig interessant med en intens dyb rød farve, der sluger ens blik.

IMG_3508Med næsen i glasset fanger man florale toner, af et blomster bed fyldt med runde og fyldige dufte, som trækker en over mod mørke modne bær. Der er også animalske tørre dufte, hvor tankerne går med garved læder. En dejlig kompleks duft, som på trods at de mange indtryk passer godt sammen.

Den overrasker med en blød start. Nogle Chianti vine, især de billigere og masse producerede, har desværre tendens til at blive skarpe. Men her rammer den behageligt på tungen som den skal. Den fylder smags sanserne med let krydrede kirsebær, så man let overser tørheden som kommer krybende sammen med tanninerne, og efterlader en med herligt indtryk af en skøn Chianti. For tanninerne, eller garvesyren som den også kaldes, er behagelige, og gør vinen til en lang nydelse.

Om Brian Haahr-Nielsen

Den digitale nørd der elsker teknik, gerne flankeret af en god flaske vin til hyggelige stunder. Vin skal nydes, vin skal overraske. Og så skal den være prisen værd. Lige meget om det er fra supermarkedet eller vinbutikken.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.