Vinsmagning med Løgismose i Hedensted

I starten af november måned afholdte Hedensted Centret en vinsmagning med Løgismose. Leder af Cafe H i Hedensted Centret, Anne-Dorthe Hansen, havde inviteret Løgismoses salgschef Remi Sahner, der fortalte om firmaet, historien, druerne og vinene. Samt svarede på en masse forskellige spørgsmål. Han klarede det på en god og forstående måde, så alle var med – og flere myter blev manet til jorden.

Selve vinsmagningen tog lidt over 3 timer, og alle 40 deltagere hyggede sig hele aftenen.

Vinene bød på både lys rød og mørkerød og hvide bobler:

Champagne Falsted Kro Brut – 218 kr

Første vin på smageprogrammet er en Champagne med navnet Falsted Kro. Lavet af champagnehuset Locret-Lachaud, hvor Philippe og hans datter Charlotte producerer denne til Flasted Kro. Den har et middelniveau af peber og godt med lækkert skum. Smagen er fyldig og dejlig tør med en let sødme – en standardchampagne til en god pris. Perfekt til østers, som vi også fik dertil.
Karakter: 8/10

Burchegger – Pinot og Co Rosé 2013 – 99 kr

En rosévin med en god tørhed og syre. Dog ikke megen aroma i duften, men smagen er god med en let sødme, lys farve og god fylde. Mere kraftfuld smag end andre “almindelige” rosévine.
Karakter: 6/10

Fritz Wassmer – Spätburgunder 2011 – 128 kr – BEDSTE KØB

En let, frisk og uden ret megen syre. Flot lavet vin dog gennemsnitlig kvalitet. Den er pirrelig, blød og lækker.
Karakter: 8/10

Denis Mortet – Bourgogne Rouge 2010 – 325 kr – BEDSTE VIN

Fantastisk smag i munden; blød og afstemt med skovbund og animalske noter. Dog meget lukket hvilket var synd. Har potentiale og bør gemmes, men på nuværende tidspunkt ikke bedre end Fritz Wasmer.
Karakter: 8/10

Cigliuti – Lange Nebbiolo 2010 – 165 kr

Tanniner, tanniner, tanniner! Dette er kendetegnet på en god Piemonte-vin. Denne er frisk og ung samt kraftfuld, men den mangler desværre karakter. Skal åbnes lang tid før.
Karakter: 7/10

Kaesler – Avignon GSM 2009 – 175 kr

Vi forlader Europa og tager hul på en Barossa-vin fra Australien. En kraftfuld marmeladesmag med en mørk og meget typisk typisk karakter. Den var et stort hit blandt deltagerne pga. frugt-/marmeladesmagen. Den mangler dog facetter – meget ensporet oplevelse.
Karakter: 4/10

Peter Sisseck – PSI 2011 – 295 kr

Jeg havde sikkert for store forventninger til denne, for selv om den fik en okay karakter, havde jeg forventet noget mere. Jeg mindes PSI for en noget større oplevelse, men det er også lang tid siden jeg sidst smagte den. Den er jordbunden, lidt flad og fuldkommen lukket. En meget spansk karakter med mørke frugter og godt med tanniner.
Karakter: 7/10

Det var en hyggelig aften med en masse gode vine. Niveauet var højt og prisen meget rimelig. Jeg valgte at købe aftenens bedste køb med hjem – Fritz Wassmer. En god Pinot Noir for selv nybegyndere.

Vinsmagning med Løgismose

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Pinot Noir

Pinot Noir vinaften med topvinen Clos de Vougeot

I vores lille vinklub med ni medlemmer var det blevet min tur til at afholde …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.