Prinz von Preussen Halbtrocken

Prinz von Pressen kan betyde to ting: Enten Friedrich Nicolaus von Preussen, der er nuværende overhoved for Huset Hohenzollern, som ville have været konge af Preussen og kejser af Tyskland, hvis ikke monarkiet var blevet afskaffet tilbage i 1918. Eller også er det navnet på det tyske vinhus fra Rheingau, der producerer bl.a. fornuftig Riesling i både den tørre og halvtørre udgave.

Faktisk er det de relateret: Friedrich Nicolaus von Preussen ejer vinhuset Administration Prinz von Preussen! Friedrich Nicolaus er oldebarn af den sidste tyske kejser, og ved siden af hans meget fine titel dyrker han vin på markerne ved byen Eltville-Erbach. Rheingau er hjemsted for Tysklands vigtigste drue – Riesling. Specielt i denne region er Riesling vigtig, for på grund af Rhinen, der flyder direkte mellem byerne Wiesbaden og Rüdesheim, producerer man den tyske drue med et specielt højt syreniveau og et meget potentielt gemmeniveau. Fine huse som f.eks. Kloster Eberbach og Schloss Johannisberg producerer exceptionelle lagringspotentielle Rieslingvine, hvor områdets stejle, sydvendte bjergsider og Rhinens vandoverflade gør sin del til at beskytte mod de kolde, nordlige vinde og genspejle solens stråler.

Normalt dyr – men ikke her

Hvidvin fra Rheingau lavet på Rieslingdruen er normalt en dyr fornøjelse. De har lagringspotentiale, og selv om tyske vine stadig er meget billig i forhold til f.eks. italiensk eller fransk vin, så er Rheingau alligevel i den høje ende. Det er ikke unormalt at betale 150 kr for en standardvin. Men Coop har fået en producent ind i deres sortiment, hvor alle kan være med.

Prinz von PreussenDenne 2012 Prinz von Preussen Riesling Halbtrocken er fra Kvickly Vejle, som jeg tog med sammen med nogle flasker af den tørre Riesling. Jeg har nu smagt begge og kan med stolthed sige, at Riesling Trocken er mest harmonisk. Men mere om det i en senere anmeldelse af lige præcis den vin. Denne Riesling Halbtrocken har en meget mild duft af lime og petrolium med et sødt tvist. Den er frisk og ung i duften, og det samme kan siges om smagen. Den er rimelig tør med lidt sødme i eftersmagen. Frugtsyren er dog stadig meget tydelig, og med smag af både hø, pære og lime ligger den fint på tungen.

Prisen siger en god hverdagsvin, og min dom er ligeså; den er fin til prisen, Riesling smager altid godt, men den er ikke ligeså harmonisk som søsteren Riesling Trocken. Derfor får den 87 point.

Der hvor dens styrke ligger, er helt klart dem klassiske smag af Rheingau Riesling. Den er ung, klassisk i smagen og med en god – lidt sødlig – frugtsyre.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.