Monterebro Barrica er en blød jumillavin

Jumilla i den sydøstlige del af Spanien producerer normalt stærke, grove rødvine. Vi snakker om et område, hvor Monastrell er en altdominerende drue. Dette er Spaniens svar på den franske drue Mourvedre, der kræver et varmt klima. Faktisk modnes druen bedst i 40 graders sommervarme, hvilket giver en alkoholprocent på op til ikke mindre end 18%! Før i tiden blev druen Monastrell anvendt som eneste drue i producerede vine, men med tiden er druens popularitet dalet, hvilket har fået producenterne til at blande andre druer i vinene.

VinDanmark har tilsendt Monterebro Barrica, der er en Jumillavin lavet på 85% Monastrell og 15% Shiraz.På deres hjemmeside beskrives vinen kort som:

Kompleks og meget dyb duft med strejf af eg. Flotte nuancer af brombær og sorte kirsebær. Eftersmagen er lang og kompleks i en forening af urter og friske solbær.Monterebro Barrica

Her er en ung og mørk spansk vin lavet på den velkendte for området drue Monstrell blandet med Shiraz. Den har en duft af peber og ribs. En let krydret smag, hvor Monastrell er altdominerende. I forhold til andre Jumillavin, er denne mere blød og elegant. Det er uden tvivl passende til den danske smag, men jeg må ærlig talt sige, at den mangler grovhed. Den er spansk i både smag og duft, men ikke helt så mørk og krydret, som en spanier fra området normalt vil være det.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.