Bordeaux og Rhone til 50 kr? Lidl forsøger sig med billig fransk vin

Du har set tilbudet i forretningerne, men du har sikkert ikke turde købe den? En billig vin fra Bordeaux til 50 kr. Kan det lade sig gøre? Er vinen noget værd? Inspirerer det dig til at prøve andre vine fra Bordeaux og de omkringliggende kommuner? 2012 Chateau Sylvain Mas er en af Lidls såkaldte Chateau-vine. Lidl kører i denne tid med Chateau-tema, hvor du kan få (kvalitets)vin til billige eller acceptable priser. Men hvordan smager det?

Frederik Kreutzer og Kasper Bergholt har fået tilsendt nogle flasker fra Lidl, som de skulle anmelde. Her snakker vi om garvede vinnørder med et kæmpestort erfaringsgrundlag. De havde begge positive og negative ting at sige om initiativet. Det fik mig til at smutte forbi Lidl og tage en af de flasker, som Frederik Kreutzer anbefalede i hans blogindlæg.

Lad det være sagt med det samme: Jeg elsker fransk vin når det er godt. Men samtidig afskyr jeg det, når det bliver for billigt. Denne flaske ligger lige under middel af hvad jeg forventer af en 50 kr vin. Den er lige akkurat pengene værd, men du kommer ikke til at smage, hvorfor fransk vin nogle gange er så forbandet dyrt!

2012 Chateau Sylvain Mas fra producenten Thierry Dalmas er fra Faugéres i Languedoc-Roussillon-regionen. Languedoc-Roussillon er en vindyrkende region og har altid været det. Rhone-tilhængere kender ganske udmærket området, og selv om producenterne har højnet kvaliteten, er de fleste vine dog stadig af jævn kvalitet.

Sylvain Mas

Vinen er let og mild – faktisk virker den tynd. Den har en ganske okay smag, men heller ikke mere. Farven og duften er mørk og violet i kanten. Smagen er mild og feminin dog med få tanniner – ikke imponerende ej heller skuffende. Mere kan faktisk ikke siges om vinen. Du får hvad du betaler for.

Som afslutning på denne anmeldelse af 2012 Chateau Sylvain Mas synes jeg stadig at Lidls initiativ med at indføre Chateau-vin til fornuftige priser er et godt tiltag. På sigt skal det nok få fodfæste – ligesom mange andre områder, hvor Lidl skiller sig ud fra andre discountforretninger. Eneste problem er, at Lidl-forretningerne ikke selv bestemmer antallet af flasker liggende i butikken. Det er bestemt oppefra; det er trods alt en tysk kæde. :-/

Nu har jeg en flaske Champagne afventende, som jeg købte med. Den skal anmeldes på et senere tidspunkt. Det bliver spændende at se, hvordan 159 kr Champagne smager.

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Cloudline Pinot Noir fra USA er elegant Oregon-vin

Egentlig var jeg på jagt efter vinglas, men kommer hjem med Cloudline Pinot Noir – …

2 Kommentarer

  1. Hej Kim

    Er vi enige om at Faugéres ligger i Languedoc-Roussillon-regionen, som du selv skriver og at det altså IKKE er i Bordeaux, men tværtimod ligger ved Middelhavet? Jeg synes det er lidt forvirrende at du blander Bordeaux ind i snakken, når nu vinen kommer fra et helt andet sted…

    /Peter

    • Tak for rettelsen, Peter. Du har fuldkommen ret, og jeg kan kun beklage, at jeg har blandet flere artikler sammen. Jeg arbejdede på flere artikler samtidig og har ikke været nok opmærksom, da denne blev skrevet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.