Peter Yealands Pinot Noir

Kvickly Vejle forærede os for et stykke tid siden to flasker vin fra producenten Peter Yealands til anmeldelse. Den ene, Sauvignon Blanc, er allerede anmeldt. Nu er turen kommet til den røde lavet på Pinot Noir – den røde, skrøbelige drue.

Pinot Noir er den besværlige drue at dyrke, og den svære drue at drikke. Den kan vokse i kølige klimaer med læ for vinden, og den skal høstes på det helt rigtige tidspunkt. Ellers går det galt. Er det gået galt, kan druerne ikke reddes. Pinot Noir-druen giver også den vin, der smager af mindst – sådan groft sagt. Man siger jo, at de fineste vine er lavet på Pinot Noir, og når vinen smager af meget lidt kan smage jorden og dyrkningen. Lige en vin for vinnørder, der har smagt rigtig, rigtig meget vin. Dette er helt bestemt også min yndlingsdrue.

Varm, maskulin og uden stald

Peter Yealands Pinot NoirPeter Yealands Pinot Noir er mere mørk og varm end de europæiske typer og minder en del om en amerikaner. Den har godt med peberrod i duften og generelt meget krydret duft. Smagen er mere maskulin end man normalt vil forvente, men eftersmagen er meget klassisk med jordbær og skævbær. Smagen er velparfumeret og skovbunden er tilmed i eftersmagen. Hvis du ikke bryder dig om duften af stald, som der mange gange er i europæisk Pinot Noir, så er denne lige noget for dig. Der er skovbund som det nærmeste – men kun i smagen. Og det smager lækkert!

Den er elegant og robust og har gode referencer fra terroir og vinifikation – eller jordbund og produktionen om du vil. En lækker konsistens og god smag. Den smager af mere, og flasken bliver hurtigt tømt. Du får rigtig meget vin for pengene, og elsker du Pinot Noir, er du nødt til at have denne på lager hjemme hos dig selv.

Tak til Kvickly Vejle for leveringen af Peter Yealands Pinot Noir

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

DeCalage Heritage

DéCalage Héritage fra Vinisimo

Dette er et sponsoreret indlæg fra vinisimo.dk. Vinisimo har henvendt sig til os for at …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.