Luc Belaire mousserende vin – TastingClub har leveret

TastingClub med Jens Nørup i spidsen er en københavnsk webshop fyldt med Champagne og mousserende vin. Konceptet er at levere boblevin inden for 2 timer i Storkøbenhavn og med PostDanmark med dag-til-dag-levering til resten af landet.

Vi har fået leveret en rosé mousserende vin fra TastingClub. Denne Luc Belaire er produceret i Sydfrankrig på et mix af druerne Syrah, Grenache og Cinsaut. Luc Belaire er blevet specielt kendt efter at rapperen Rick Ross sværger til denne mousserende vin og han har tilmed vinen med i sine musikvideoer. Derudover er han ambassadør for vinen.

En mousserende vin – om det er fra Champagnedistriktet eller ej – er altid lidt sødere, når det er en rosévariant. Farven på denne Luc Belaire en lys og flot. Masser af små bobler ved ophældning, men de dør forholdsvis hurtigt ud. Den har hele vejen igennem et fint niveau af skum, men boblerne udebliver. Det har dog intet med kvaliteten af vinen at gøre; det er mere udseendesmæssigt.

Duften byder på et fint niveau af søde jordbær og en flot mintduft i baggrunden. To nuancer der komplementerer den milde champagnesyre. Her mener jeg mild på en sådan måde, at den for nogen mennesker lidt for kraftige syre ikke er tilstede i Luc Belaire i forhold til en tør Champagne. Og med kun 6 gr sukker pr. liter har den en perfekt syre.

Smagen er fantastisk delikat med et meget mildt syreniveau. Jeg blev meget overrasket over vinen og den kan bruges både uformelt samt til den lidt finere sammenkomst. Og her passer Luc Belaire perfekt ind i danskernes valg af mousserende vin.

Tak til TastingClub for levering af Luc Belaire Rare Rosé.

Luc Belaire Rare Rosé

Om Kim Nymann

Druernes kreative talent hvor jeg løser design- og grafikudfordringer. Frankofil med hang til Bourgogne og Champagne - samt tysk Riesling. Jeg elsker komplekse og udfordrende vine, der efterlader et indtryk og smil på læben.

Læs også

Casal de Ventozela Espadeiro

Casal de Ventozela Espadeiro er portugisisk rosévin, som vi har fået tilsendt til anmeldelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.